'Deşi este un fapt fără precedent pentru Marea Britanie, nu vedem niciun impact material pentru Fond. Din perspectiva portofoliului, Fondul nu are investiţii în Marea Britanie şi nici vreo altă expunere materială indirectă la economia Marii Britanii. Fondul va continua să fie listat pe Bursa de Valori de la Londra, iar investitorii vor putea în continuare să investească în Fond prin GDR-uri. Manager de Fond şi Administrator Unic este Franklin Templeton Investment Services S.A.R.L. din Luxemburg. Delegatul său – Managerul de Investiţii, Franklin Templeton Investment Management Limited Bucharest Branch – este o sucursală a unei companii reglementate în Marea Britanie şi ar putea fi nevoie să reevaluăm acest aranjament, dar este încă mult prea devreme pentru a şti dacă va fi necesar', a spus Konieczny, scrie Agerpres.
El a precizat că va urma o perioadă lungă de negocieri între Marea Britanie şi UE.
'Ca urmare a deciziei de a ieşi din UE, va avea loc o perioadă lungă de negocieri, aşteptate să dureze cel puţin doi ani, iar Marea Britanie va rămâne membru al UE şi îşi va păstra toate drepturile asociate în această perioadă. Vom monitoriza şi gestiona acest aspect pe măsură ce lucrurile evoluează', a mai afirmat managerul de fond al FP.
Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, transmit vineri DPA, AFP şi BBC. Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numărul votanţilor care s-au pronunţat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.