Compania de telecomunicaţii Sprint va lansa săptămâna viitoare, în Statele Unite, telefonul mobil  Samsung Reclaim, a cărui carcasă este realizată din materiale ecologice extrase din porumb.

Samsung Reclaim este primul telefon ecologic care va fi lansat pe piaţa americană şi este realizat în proporţie de 80% din materiale reciclabile. Chiar şi cutia în care este livrat este realizată din materiale reciclabile, iar imaginile şi textul de pe aceasta sunt imprimate cu o cerneală pe bază de soia.

Terminalul are o tastatură culisantă QWERTY completă şi este dotat cu o cameră foto de 2 megapixeli, zoom digital 3X, Bluetooth şi browser web. De asemenea, acesta suportă carduri de memorie până la 32 GB şi este disponibil în culorile Earth Green şi Ocean Blue. Încărcătorul consumă de 12 ori mai puţină energie decât standardul Energy Star, iar când telefonul este încărcat complet îşi anunţă utilizatorul printr-o alarmă.

Samsung Reclaim poate fi achiziţionat la preţul de 50 de dolari, cu un abonament încheiat pe doi ani la Sprint. Doi dolari din vânzarea fiecărui telefon vor merge către programul „The Nature Conservancy’s Adopt an Acre”, care sprijină conservarea şi protejarea habitatelor naturale din SUA şi din lume.

SURSA: „New York Times”