Impactul surprinzător pe care îl au plantele de interior îl au asupra sănătății umane

Impactul surprinzător pe care îl au plantele de interior îl au asupra sănătății umane. Plantele pot fi aliații oamenilor în căutarea unei vieți sănătoase. Cel puțin așa reiese din cea mai recentă cercetare.

Un nou studiu realizat de Medical Xpress a demonstrat că sănătatea subiecților s-a îmbunătățit după o lună de expunere la plantele de interior.

„Descoperirile sunt semnificative, deoarece urbanizarea a dus la o creștere considerabilă a bolilor imune”, a spus Mika Saarenpää, cercetător la Universitatea din Helsinki.

Ce a descoperit studiul

Publicat în revista Environment International, studiul a analizat un grup de subiecți expus solului pe bază de turbă, extrem de folosit datorită versatilității sale.

Un alt grup a folosit expus solului cu materiale bogate în microbi, derivate natural. ”La acesta din urmă s-a observat diversitatea bacteriilor de pe piele” și niveluri mai mari de „citokine antiinflamatorii în sânge”, a spus Saarenpää, potrivit Thecooldown.

În ultimii ani, s-au făcut mai multe cercetări despre cât de importantă este menținerea unui intestin sănătos și ce rol joacă microbii. Aproximativ 50 de milioane de oameni din Statele Unite au o boală autoimună, despre care Institutul Național de Științe ale Sănătății Mediului consideră că este a treia categorie de afecțiune, ca răspândire, în SUA, după cancer și boli de inimă.

Grădinăritul poate promova un echilibru sănătos al bacteriilor în corpul uman

De aceea, anumite modalități, cum ar fi grădinăritul de interior, pot promova un echilibru sănătos al bacteriilor în corpul uman. Fiecare om găzduiește aproximativ 10 microorganisme pentru fiecare celulă umană, iar acești microbi aduc o serie de beneficii sănătății, cum ar fi digestia, producerea anumitor vitamine, un sistem imunitar sănătos și detoxifierea.

Chiar și anumiți microbi probiotici ne pot ajuta să luptăm cu microplasticele din corp.

Saarenpää consideră că este importantă expunerea copiilor la natură și microbi, deoarece dezvoltarea sistemului imunitar este mult mai activă în copilărie. Un studiu recent publicat de Rețeaua JAMA a estimat că, la nivel global, 5% dintre copii la nivel global au un fel de boală autoimună.

Transformarea grădinăritului într-un hobby va aduce multiple beneficii

În timp ce studiul notează că beneficiile aduse sănătății au fost determinate de o perioadă de grădinărit de o lună, cercetătorii au sugerat că transformarea acestuia într-un hobby poate promova beneficiile pe tot parcursul vieții.

Dacă aveți spațiu în aer liber, cultivarea plantelor native este o modalitate de a atinge acest obiectiv, a sugerat cercetătorul.

Plantele de interior au beneficii pentru sănătatea mentală și fizică

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății estimează că 5% dintre adulți suferă de depresie.

Pentru cei care își petrec mult timp în casă, plantele de apartament sunt o modalitate simplă de conectare cu natura. Acest lucru este valabil mai ales pentru tineri.

Studiile psihologice au arătat că obiectele curbate provoacă oamenilor care le sunt în preajmă emoții pozitive.

Cercetările demonstrează că aceste rezultate se aplică și plantelor de apartament.

Plantele cu frunze rotunjite, cum ar fi smochinul plângător și pothos, sau palmierul cu forma sa arcuită, blândă, au fost considerate de participanții la studiu ca fiind mai frumoase și mai relaxante.

Plantele de interior au mai multe beneficii pentru sănătatea mentală și fizică.

Cercetările au asociat plantele de apartament cu reducerea stresului, scăderea tensiunii arteriale și o stare de spirit îmbunătățită. Iar mediile de birou cu plante au fost asociate cu o satisfacție mai mare în muncă și mai puține probleme de sănătate ale angajaților.