În epoca medievală, însă, persoanele care sufereau de o „melancolie” sau considerate „nebune” erau văzute ca o mare rușine pentru familiile lor și erau, de obicei, ținute încuiate, îndepărtate în grabă de ochii semenilor.
Dar ce se întâmpla atunci când acea persoană este cea mai puternică din țară? După cum ne arată istoria, gestionarea unui „monarh nebun” a fost o afacere dificilă și riscantă!
Născut în 634 î.Hr. în , Nabucodonosor al II-lea, rege neo-babilonian care a domnit între anii 605–562 î.Hr., i-a învins pe egipteni la Karkemish (605 î.Hr.) și la Hamat și a anexat Siria la regatul Babilonului.
A cucerit Iudeea în 587 î.Hr. În 586 î.Hr., a cucerit capitala Iudeii, a distrus Templul, palatul regal și zidurile de apărare.
Mulți evrei, în special meseriași și oameni de cultură, au fost deportați în Babilon.
A reconstruit regatul Babilonului, devenind un mare imperiu prin cuceririle teritoriale: Asiria, Siria, Fenicia și Iudeea.
Nabucodonosor al II-lea a fost cel care a distrus Ierusalimul și i-a deportat pe evrei.
A fost căsătorit cu prințesa Amytis din Media. A rămas în istorie pentru numeroasele sale bătălii pe care le-a purtat de-a lungul domniei sale, dar și pentru faptul că este creditat drept constructorul grădinilor suspendate ale Semiramidei.
Deși realizările militare și politice ale lui Nebucadnețar (varianta grecească pentru Nabucodonosor) au fost mari, el pare să fi suferit o perioadă de nebunie, care este descrisă în Biblie.
Potrivit lui Daniel 4:25, Nabucodonosor al II-lea a avut un vis tulburător, pe care interpretul său i l-a deslușit așa:
„Vei fi alungat de oameni și vei locui cu animalele sălbatice; vei mânca iarbă ca boul și vei fi udat de roua cerului. Șapte vremuri vor trece pentru tine până când vei recunoaște că Cel Preaînalt este suveran peste toate regatele de pe pământ!.
Conform textului biblic, această profeție s-a împlinit.
Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric