Ce este depresia de vară și cum ne poate afecta

depresie

SURSA FOTO: Dreamstime

Depresia sezonieră apare cel mai adesea în zilele mohorâte de iarnă. Dar există un alt tip de depresie, mai puțin obișnuit, cea de vară. Potrivit experților, este la fel de gravă.

Persoanele cu tulburare afectivă sezonieră de vară (SAD) au de obicei simptome comune ale depresiei timp de aproximativ patru sau cinci luni în fiecare an, când vremea este mai caldă, potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală (NIMH).

Semnele și simptomele depresiei de vară

Simptomele SAD includ senzația de depresie aproape toată ziua, niveluri scăzute de energie, pierderea interesului pentru activitățile obișnuite, dificultăți de concentrare sau lipsa speranței, notează NIHM.

În plus, persoanele cu depresie de vară pot experimenta agitație și anxietate, insomnie, lipsa poftei de mâncare și chiar comportament violent.

Ce cauzează SAD

Deși experții nu știu exact ce cauzează această depresie, consideră că este legată de o varietate de factori, inclusiv factori biologici, de mediu și psihologici. La nivel biologic, unele cercetări sugerează că poate fi parțial legată de serotonina chimică a creierului, conform NIMH.

Alte cercetări indică faptul că unele persoane cu SAD produc prea multă melatonină, un hormon care vă afectează ciclul somnului.

Sursă foto: Dreamstime