Produselele de la Apple, gadgeturile care merg pe Android şi celelalte smartphone-uri au nevoie de tot mai mulţi dezvoltatori de aplicaţii mobile, mai ales că se preconizează că vânzările vor creşte de la 10,9 miliarde în 2010, la 76,9 miliarde în 2014.

Potrivit lui Jim Newman, vice-preşedintele Acquity Group – compania care a lansat raportul citat de Mashable, marii jucători din industria tech, mai precis Apple, Google, Facebook şi Microsoft plănuiesc să angajeze masiv în ciuda unui mediu economic nesigur încă.

 “Indiferent că studenţii aleg cursuri de business sau de IT, dacă au experienţă cu utilizarea şi implementarea soluţiilor oferite de internet aceştia ar putea avea un start de nota zece în cariera de după absolvire”, explică Newman

Cei mai activi angajatori americani în 2012 vor fi din pieţele din New York, Baltimore, Seattle, San Francisco, Silicon Valley, St. Louis, San Antonio and Greensboro. Apple, Google şi Facebok continuă angajeze în ciuda unui climat economic nefavorabil, iar Google, Facebook şi Microsoft recutează masiv student de pe băncile facultăţilor. Compania NetSuite a  transmis că va angaja peste 500 de persoane, iar LinkedIn va avea 1.000 de posturi scoase la concurs în acest an.

Profesioniştii din domeniul digital şi IT sunt în număr mic pe continentul american, de aceea companiile tech recrutează tot mai mulţi angajaţi de peste ocean. Newman a insistat că tinerii ar trebui să se îndrepte către zona de IT şi tot ce cuprinde zona digitală, ţinînd cont că giganţii din IT vor miza multă vreme pe recrutarea de specialişti în cercetare şi dezvoltare de produse.