Majoritatea europenilor au dificultati in citirea de pe ecranul televizorului  a subtitrarilor sau a teletext-ului. Drept urmare, 43% dintre acestia isi doresc functia „zoom” la televizoarele personale.

Potrivit celui de-al 5-lea sondaj de televiziune realizat de UPC in 11 tari europene, principala problema a europenilor referitoare la vizibilitatea textelor de pe ecranul televizorului este legata de contrastul dintre textul de pe ecran, 31% din respondenti acuzand aceasta problema.

De asemenea, textul prea mic de pe ecran ii nemultumeste pe 29% dintre respondentii sondajului, iar literele prea mici ale teletext-ului pe 18% dintre acestia, indiferent de distanţa medie pânã la ecranul televizorului (80% privesc de la o distanţã cuprinsã între  2 şi 4 metri).

Intrebati care sunt serviciile TV care cresc accesibilitatea, europenii au raspuns ca in cazul in care exista disponibilitate, cele mai dorite servicii sunt

* Funcţia zoom (43% dintre repondenti gasesc valoroasa aceasta functie)
* Reglaj subtitrare – marimea literei si/ sau culoarea (38%)
* Posibilitatea de a alege limba in care sa fie urmarite programele (27%)
* Recunoasterea vocii (25%)

Sondajul a fost derulat in perioada octombrie – decembrie 2008. La acesta au participat 5.773 de persoane din 12 tari: Olanda, Belgia, Irlanda, Austria, Elvetia, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Romania, Slovenia si Chile. Sondajul a fost coordonat de compania Research International, unul din liderii internationali in domeniul cercetarii de piata.