SUMAR

Ce înseamnă trading?

Ce înțelegem prin educație financiară?

Ce pași trebuie să urmeze o persoană pentru a deveni trader?

Cum poate influența educația financiară succesul în trading?

Concluzii

Fiecare persoană este responsabilă de gestionarea propriilor finanțe, iar cu cât sunt înțelese mai bine aspectele legate venituri, riscuri, credite, cheltuieli, gestionarea propriilor finanțe devine o sarcină mai puțin dificilă. În cazul traderilor, educația financiară devine cu atât mai necesară, deoarece fiecare decizie influențează rezultatele obținute și poate aduce pierderi.

Educația financiară acoperă mai multe concepte, printre care modul de funcționare a pieței de capital, criptomonedele, circuitul banilor, bursa și oportunitățile ei, CFD-urile și alte instrumente financiare. Aprofundarea acestora devine o strategie pentru succes în cazul traderilor. Cu cât se învață mai devreme cum funcționează tradingul, cu atât traderii vor avea mai multă încredere și succes în gestionarea tranzacțiilor viitoare.

Descoperă în rândurile următoare mai multe informații despre ce înseamnă trading și rolul important pe care îl joacă educația financiară în obținerea succesului în tranzacții.

Ce înseamnă trading?

În sectorul financiar, tradingul se referă la cumpărarea și vânzarea de active cu scopul de a obține profit. Acestea pot fi cumpărate pentru sine, pentru o instituție sau pentru o altă persoană.

Tradingul implică tranzacții mai frecvente, iar profiturile pot să provină din cumpărarea de acțiuni, valute, mărfuri sau alte active la un preț mai mic și vânzarea la un preț mai mare într-un interval scurt de timp. Tocmai de aceea, tradingul prezintă randament mai mare, comparativ cu investițiile, dar implică în egală măsură și riscuri, astfel că este primordială existența unei educații financiare în trading.

Educația financiară îi poate ajuta pe traderi să analizeze piața și să adopte decizii corecte, astfel încât să reducă semnificativ riscurile ce pot surveni în unele tranzacții. Deciziile financiare neinspirate pot să aducă pierderi și chiar datorii, astfel că educația financiară devine o cheie esențială înainte de a intra în lumea tradingului.

Ce înțelegem prin educație financiară?

Educația financiară începe cu înțelegerea în profunzime a unor concepte legate de economie, finanțe și se construiește prin aprofundarea unor aspecte mai complexe ca investițiile și tranzacționarea la bursă. Procesul decizional este simplificat prin prisma educației financiare atunci când vorbim de planuri de investiții, planuri de achiziție a unei proprietăți, tranzacționarea de criptomonede și multe altele.

Persoanele care dețin cunoștințe financiare solide prezintă mai multe șanse să:

  • economisească;
  • efectueze investiții profitabile;
  • tranzacționeze instrumente financiare care să le aducă câștiguri în termen scurt;
  • îi determine pe dezvoltatorii de servicii financiare să pună bazele unor produse și servicii care să corespundă cu necesitățile oamenilor.

A avea educație financiară înseamnă a deține un control absolut asupra finanțelor proprii și a avea siguranța de a adopta anumite decizii de ordin financiar, care să garanteze beneficii pe termen lung și să contribuie la atingerea obiectivelor financiare.

Educația financiară este benefică în gestionarea mai multor situații, inclusiv în momentul deschiderii unei afaceri sau în momentul deciziei de a tranzacționa active pe piața financiară.

Ce pași trebuie să urmeze o persoană pentru a deveni trader?

Traderii pot începe prin a tranzacționa pentru o companie sau pentru ei înșiși, însă pentru a reuși să facă acest lucru pe cont propriu au nevoie de cunoștințe solide în acest sens. Oricine poate fi trader, însă nu oricine poate avea succes.

Unul dintre aspectele care face diferența între succes și eșec este educația financiară și cunoașterea în detaliu a fiecărui instrument financiar, a riscurilor și beneficiilor pe care pot să le aducă. Tradingul devine o carieră atrăgătoare pentru persoanele pasionate de domeniul financiar, precum și pentru cei care au puternice abilități analitice și care sunt gata să își asume riscuri.

Ca în orice domeniu, pentru a avea rezultatele dorite este nevoie de cunoaștere și înțelegere a conceptelor definitorii sectorului ales. Un trader trebuie să cunoască strategii de tranzacționare, să înțeleagă psihologia specifică trading-ului,  instrumentele financiare și piața bursieră, precum și criptoactivele. Educația financiară este complexă și devine un pilon necesar pentru orice trader care vrea să realizeze tranzacții de succes.

Toate aceste cunoștințe pot fi dobândite și ulterior fixate prin intermediul unor cursuri trading care îi pot ajuta pe cei interesați să activeze pe piața financiară ca traderi cum să:

  • gestioneze și să diminueze riscurile aferente tranzacționării;
  • învețe strategii de tranzacționare și ponturi pentru tranzacții reușite;
  • înțeleagă concepte precum CFD-uri, monede virtuale și multe altele.

În plus, viitorii traderi care participă la astfel de cursuri beneficiază de practică și instruire, iar cel mai important este că nu trebuie să își riște propriile finanțe în timp ce învață, deoarece au ocazia să facă practică pe un cont demonstrativ.

Cum poate influența educația financiară succesul în trading?

Cunoștințele financiare pot să influențeze semnificativ rezultatele obținute de un trader. Înțelegând toate tipurile de instrumente financiare și activele ce pot fi tranzacționate, traderii vor reuși să obțină mai multe câștiguri, tocmai prin prisma cunoașterii strategiilor de diminuare a riscurilor sau mai important, vor stabili exact când să își asume riscuri și când să nu.

Indiferent de activele tranzacționate, tradingul presupune întotdeauna o strategie. Crearea unei strategii este facilitată atunci când traderul cunoaște în detaliu piața financiară și poate să își adapteze și îmbunătățească planul pentru a valorifica cu succes mișcările pe termen scurt ale pieței.

Cariera de trader începe cu pași mici, iar în primă fază este recomandată investiția în educație, aceasta devenind ulterior cel mai profitabil instrument. În baza cunoștințelor dobândite, a strategiilor și mai ales în urma experienței realizată prin exersarea într-un cont demonstrativ, tradingul devine o activitate profitabilă și riscurile sunt mai ușor de gestionat.

Concluzii

Se poate spune că educația financiară face parte din profilul unui trader de succes, nu numai prin prisma expertizei obținute în domeniul financiar, ci și ca susținere în tranzacționarea activelor pe cont propriu și evaluarea potențialelor riscuri ale acestora.

Având în vedere evoluția pieței financiare și trendurile acesteia, succesul unei tranzacții depinde într-o proporție covârșitoare de educația financiară și disciplină în gestionarea emoțiilor.

În vederea aprofundării conceptelor acestei piețe și nu numai, cea mai eficientă și sigură soluție este să apelezi la cursuri trading, ele fiind cheia cea mai importantă în crearea propriului sistem de tranzacționare și o mentalitate de trader de succes.

Prin urmare, dacă dorești să devii un trader de succes, echipa Vestor oferă numeroase cursuri prin care îți poți forma și îmbunătăți considerabil expertiza de trading, în maniera în care să obții performanțele financiare dorite. Înscrie-te acum!