Sunt așadar câteva lucruri pe care le poți considera atunci când alegi un astfel de laptop cât mai accesibil din acest punct de vedere, iar în cele ce urmează îți vom prezenta câteva lucruri de care să ții cont în alegerea unui laptop cu care să faci față perioadei sesiunii.
Cum alegi un laptop potrivit?
Sunt numeroase criterii pe care le poți considera în alegerea unui laptop cât mai potrivit. Trebuie să te gândești în primul rând la care sunt activitățile pentru care vei folosi acest laptop. De exemplu, poți alege un notebook de gaming dacă îți dorești acest lucru. Un astfel de laptop este foarte potrivit pentru cursuri, dar și pentru sesiunile de gaming dacă vei avea în vedere și acest aspect.
În același timp, un astfel de laptop este perfect și în situația în care ai un job care presupune utilizarea unui laptop. De asemenea, studenții care frecventează cursurile unei facultăți de arhitectură, editare sau design au nevoie de un astfel de laptop performant. Un workstation este și el o soluție bună, acesta reușind să ruleze programe rapid, dar și eficient în același timp, el permitând și un spațiu mai mare de stocare.
Cum alegi specificațiile laptopului?
Specificațiile acestui laptop depind foarte mult de buget. Trebuie așadar să știi care este prețul maxim pe care trebuie să-l plătești pentru un astfel de laptop. Caută așadar produsele care au componente, dar și accesorii potrivite. Ține cont că există produse și accesorii care pot fi cumpărate chiar și în regim second-hand la un preț mai mic. Poți găsi astfel laptopuri chiar și în situația în care ai un buget de 2000 de lei.
La suma de 2000 de lei poți găsi un notebook mid-end sau chiar high-end, dar va trebui să cauți în mai multe locuri pentru a găsi un astfel de laptop. Dacă vei dori să investești mai mult, atunci sunt șanse mai mari să găsești un produs mai potrivit pentru tine, acesta fiind la ofertă.
Dacă, de exemplu, îți dorești un laptop mid-end, atunci un Nvidia GeForce de la 950 poate fi o soluție bună pentru tine. Un astfel de laptop este perfect pentru a fi folosit atât la cursurile fizice, cât și la videoconferințele, dar și la lecțiile online. De asemenea, el mai poate fi folosit și pentru alte activități dacă vei dori să-l folosești în alte scopuri. Se recomandă să ai și o unitate de stocare voluminoasă, pentru că cel mai probabil vei participa la mai multe cursuri și îți dorești acest lucru. HDD-ul te ajută din acest punct de vedere, oferindu-ți mai mult spațiu de depozitare pentru fișiere. Cu toate acestea, dacă îți dorești un laptop mai rapid, dar și mai generos în ceea ce privește spațiul de stocare, atunci un SSD sau un mixt între cele două este opțiunea cea mai ideală pentru tine. Ideea ar fi să optezi pentru o unitate HDD de 1TB, dar și un SSD cuprins între 129 și 256 GB.
O altă caracteristică principală pe care o poți considera este memoria RAM, aceasta fiind importantă pentru laptop, el rulând în acest fel programele mult mai rapid și oferind și opțiunea de multitasking. Poți alege un minim de 8 GB RAM pentru un laptop cu un buget decent, acesta făcându-și treaba foarte bine și fiind folosit pentru o mulțime de activități.
La ce trebuie să mai fii atent?
Fiind mereu în mișcare, un laptop este opțiunea cea mai bună pentru a învăța și a fi sigur că faci față diverselor situații din facultate fără a mai recurge la o cască de copiat. Există o mulțime de laptopuri care să te ajute la cursuri, acestea având procesoare rapide, dar și o memorie suficientă. Un laptop pentru studenți trebuie așadar să ofere un echilibru inteligent în ceea ce privește eficiența energetică, dar și puterea pe care o oferă. Acest laptop se adaptează nevoilor diverse ale unei zile tipice prin care trece un student, de aceea el trebuie ales cu grijă.
Tine cont totuși că să alegi un laptop care să te ajute. Uneori e posibil să treci peste bugetul tău atunci când vine vorba despre alegerea unui laptop. Este așadar o idee bună să ai în vedere și acest lucru atunci când ești în căutarea unui laptop potrivit. Având toate aceste lucruri în vedere, vei găsi ceea ce cauți mult mai ușor.