Monaco este urmată în topul celor mai scumpe oraşe de Hong Kong şi Londra, unde cu un milion de dolari poţi avea o locuinţă de 20 mp, respectiv una de 22 mp.
Acest tip de proprietăţi este ţinta bogaţilor lumii. Un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Knight Frank asupra persoanelor cu avere mai mare de 30 mil. dolari arată că numărul celor care intră în această categorie a scăzut în ultimul an. Raportul a identificat 187.500 de indivizi cu o avere ce depăşeşte 30 mil. dolari, în scădere cu 3% faţă de datele din 2014. În România, consultanţii au identificat 169 de bogaţi care se înscriu în această categorie, numărul lor urmând să crească la 287 până în 2025, potrivit estimărilor Knight Frank.
Această clasă a populaţiei lumii îşi conservă averea investind în proprietăţi imobiliare. Anul trecut, investiţiile în proprietăţi comerciale (birouri, malluri, spaţii industriale sau hoteluri) realizate de persoane cu averi de peste 30 mil. dolari au însumat 178 mld. dolari, la nivel mondial, din care 52 mld. dolari au ajuns în Europa şi 16 mld. dolari numai în Marea Britanie, un nivel de trei ori mai mare decât cel înregistrat în Franţa şi cu o treime mai mare decât cel din Germania.
Hotelurile au dominat investiţiile din acest sector, fiind o piaţă bine înţeleasă de bogaţii din Orientul Mijlociu şi Asia.
În România, proprietăţile comerciale sunt căutate, în principal, de fondurile de investiţii care se orientează atât către achiziţia, cât şi către dezvoltarea de proiecte de dimensiuni mari (cu o valoare mai mare de 25 mil. euro), în timp ce bogaţii României se orientează în principal către achiziţia, dar şi către dezvoltarea unor proiecte de dimensiune medie sau mică, cu o valoare mai mică de 20 mil. euro.
America de Nord găzduieşte cel mai mare număr de persoane cu averi de peste 30 mil. dolari, aproximativ 69.300, fiind urmată de Europa cu 46.200. Asia ocupă poziţia a treia, cu o populaţie bogată de 41.100 persoane. Autorii clasamentului se aşteaptă la modificări în următorii zece ani, previziunile arătând că Asia va depăşi Europa şi va deveni al doilea cel mai mare centru pentru bogaţii lumii până în 2025.