Este vorba despre Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional SRL, care are și un dosar la DNA a deschis. Această companie de asistență medicală a lui Dorin Cocoș a suferit mai multe modificări de curând.
„Din luxosul hotel pe care Cocoş îl deţine în apropierea Arcului de Triumf, compania a ajuns să îşi declare sediul într-o hală din respectiva piaţă, unde, în trecut, familia şi apropiaţii săi au reuşit să pună mâna pe mai multe spaţii”, notează Jurnalul Național.
Elena Udrea și Dorin Cocoș au fost căsătoriți din 25 decembrie 2003 până la 10 iunie 2013.
Mai exact, compania lui Dorin Cocoș și-a schimbat atât numele și sediul, cât și obicetul de activitate. Firma are doi acționari, pe fostul soț al Elenei Udrea și pe Bogdana Cătălina Mihai.
Acum firma se numește SC Centrul de Distribuţie şi Comerţ Internaţional SRL, are sediul în Şoseaua Virtuţii nr. 148, în Spaţiul E9, din Sectorul 6, în Piaţa Crângaşi și are ca obiect de activitate “comerţul cu ridicata al fructelor şi legumelor”. Practic, firma cu care Cocoș manipula afaceri grele de milioane de euro cândva, a ajuns astăzi să fie un aprozar.
“În octombrie 2015, BRD a deschis, la Judecătoria Sectorului 1, o acţiune civilă împotriva lui Alexandru Faur (cel care a preluat creditul bancar de la Elena Udrea), solicitând instanţei învestirea cu formulă executorie a contractului de credit încheiat de unitatea bancară cu Elena Udrea în data de 19 noiembrie 2007, modificat la data de 20 septembrie 2010 prin contractul de novaţie semnat între Elena Udrea şi Alexandru Faur. Astfel încât, la trei ani de la preluarea creditului de la Elena Udrea, adică în anul 2013, între Alexandru Faur, în calitate de promitent vânzător, pe de o parte, şi Dorin Cocoş, SC Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional SA (firmă aflată, la acel moment, în proprietatea aceluiaşi Dorin Cocoş, dar şi a apropiatei sale Mioara Radu), Elena Udrea, Anca Dinu (sora lui Dorin Cocoş) şi Florin Gabriel Dinu (cumnatul lui Cocoş), în calitate de promitenţi cumpărători, au loc unele tranzacţii dubioase. Este vorba despre încheierea unor promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare a unui bun viitor (apartamente în fictivul cartier rezidenţial ce urma să fie construit pe terenurile ajunse la Alexandru Faur), la o valoare totală de 2.100.000 de euro. Este vorba despre proprietăţi ce ar fi trebuit să fie amplasate pe 6.000 de metri pătraţi de teren intravilan în zona străzii Neajlovului, din nordul Capitalei”, mai notează Jurnalul Național.