Compania Boston Dynamics, subcontractor al DARPA, a realizat un robot capabil să alerge cu 29 de kilometri pe oră.  Robotul-ghepard este mai rapid cu 8 km decât vechiul robot creat în 1989. Deşi 29 de km/h nu este o viteză foarte mare, trebuie avut în vedere că acesta  poate alerga la aceeaşi viteză pentru o perioadă  lungă de timp. Când va fi gata, robotul  va fi în măsură să alerge, să ia curbe bruşte, să meargă în zig-zag şi să fie suficient de precis încât să se oprească foarte rapid.

Armata SUA va putea folosi acest robot pentru a duce consumabile medicale unui soldat rănit, pentru a efectua misiuni recunoaştere în teritoriul inamic şi, echipat cu arme, chiar în război.

Nu este nicio surpriză faptul că americanii au ales să se inspire după un ghepard. Acest animal este capabil să atingă viteze de 112 km/h şi să alerge pe distanţe de până la 500 de metri. Viteza de reacţie a unui ghepard este comparabilă cu cea a bolidului Bugatti Super Sport. Animalul ajunge de la 0 la 100 km/h în 3 secunde, în timp ce maşina nu are nevoie decât de 2,7 secunde.

Boston Dynamics a mai realizat pentru DARPA AlphaDog. Acest robot  poate căra o greutate de peste 200 kg, având o autonomie mai mare de 32 km, fiind în acelaşi timp incredibil de silenţios.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/d2D71CveQwo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>