China Mobile Ltd. A fost de acord să distribuie Lumia 920T, care este compatibil cu tehnologia domestică TD-SCDMA, a spus azi  compania. TD-SCDMA este standardul special 3G al China Mobile, la fel cum TD-LTE este protocolul folosit de operator pentru rețeaua 4G.
Dispozitivul Lumia 920T, primul cu sistem Windows 8 de la Microsoft pentru piața chineză, va costa 4.599 yuani (739 dolari) fără contract și va fi disponibil la vânzare înainte de sfârșitul acestei luni.
Nokia, care și-a văzut cota de piață pe smartphone-uri prăbușindu-se în ultimii cinci ani, este dependentă de succesul seriei Lumia pentru a o ajuta la revenirea de după șase trimester consecutive de pierderi. Înțelegerea cu China Mobile, ale cărei standarde de rețea au împiedicat distribuirea iPhone, va extinde gama de smartphone-uri scumpe distribuite de China Mobile în bătălia pentru cotă de piață.
China Mobile, cea mai mare rețea de telefonie mobilă din lume, avea 703 milioane de utilizatori la sfârșitul lunii Octombrie, incluzând 79,3 milioane de utilizatori cu conexiune rapidă de a treia generație, care dă smartphone-urilor acces mai rapid la internet. Compania este în competiție cu China Unicom și China Telecom Corp., ambele vânzând iPhonne-uri subvenționate.
Titlurile Nokia listate pe bursa americană au crescut ieri cu 6,1% după ce Bloomberg a raportat înțelegerea cu China Mobile. Acestea au închis cu 5,5% mai sus, la 3,44 dolari. Acțiunile Nokia au pierdut o treime din valoare în acest an pe bursa din Helsinki, dând companiei finlandeze o capitalizare de 9,5 miliarde euro (12,5 miliarde dolari).
Directorul general al China Mobila, Li Yue, a spus în luna august că va oferi subvenții de 30% pentru astfel de dispozitive în acest an, în valoare totală de 26 miliarde de yuani (4,2 miliarde dolari), pentru a lupta să-și mențină poziția de lider pe piața clienților cu smartphone-uri, care de obicei descarcă multe fișiere video, jocuri și muzică.
Lumia 920T este produs în variante de negru, alb, galben și roșu și folosește tehnologia foto cu lentile flotante Pureview, care dă mai multă lumină fără a folosi flash-ul.
Conexiunea mai rapidă și sistemul Windows 8 al Microsoft sunt printre punctele tari cu care Nokia încearcă cu să își recâștige consumatorii. Apple și Android controlează acum aproape 90% din piața europeană a smartphone-urilor, potrivit Strategy Analytics.