Simulare Bacalaureat 2024. Ministerul Educaţiei a prezentat mai multe date cu privire la notele obținute de elevi. Potrivit cifrelor respectivă, aproape 40% dintre elevi au luat note mai mici de 5 la Limba română.
Simulare Bacalaureat 2024. Ce note au obținut elevii?
De asemenea, 22,89% dintre cei care au susţinut proba au obţinut note cuprinse între 5 şi 5.99. La celelalte două probe, cea obligatorie a profilului şi cea la alegere, procentul celor care au luat note mai mici de 5 depăşeşte 35%.
La limba maternă, 15,92% dintre elevi au luat note sub 5. Totodată, alți peste 15% au obținut note cuprinse între 5 şi 5.99.
Numărul elevilor cu note de 10 este extrem de mic
Datele prezentate și de Ministerul Educaţiei arată că numărul elevilor cu note de 10 este extrem de mic. Cifra este de:
- 0,02% la Limba română;
- 0,53% la proba obligatorie;
- 0,46% la proba la alegere;
- 0,12% la Limba maternă.
Potrivit ministerului, rata de promovare la Limba română este de 60,13%. Rata de promovare la disciplina obligatorie a profilului este 64,12%.
Totodată, rata de promovare la proba la alegere a profilului este 64,75%. Rata de promovare la Limba maternă este 84,08%.
În procesul de evaluare au fost implicaţi 13.897 de profesori evaluatori
Ministerul Educaţiei a informat și că au fost implicaţi 13.897 de profesori evaluatori în procesul de evaluare. Aceștia au fost împărțiți astfel:
- Limba română: 3.909;
- Matematică/istorie: 4.459;
- Limba maternă: 264;
- Disciplina la alegere: 5.265.
De asemenea, scanarea şi încărcarea lucrărilor pe platforma informatică au fost asigurate de peste 10.000 profesori asistenţi. Aceștia au fost distribuiți în peste 1.320 de centre de examen.
Platforma a funcţionat în parametri optimi pe întreaga durată a desfăşurării proceselor, potrivit ministerului.
Rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului naţional de bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Şcolare Judeţene/al Municipiului Bucureşti.
Instituţia a subliniat și că lucrările scrise ale elevilor care au susţinut simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat se află în unităţile de învăţământ în care elevii au susţinut probele scrise.
„Profesorii care predau disciplinele la care s-au susţinut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum şi, începând cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzătoare. Conducerile unităţilor de învăţământ vor pune la dispoziţia cadrelor didactice borderourile de evaluare transmise de la nivelul Ministerului Educaţiei prin inspectoratele şcolare, pentru a fi folosite în procesul de vizualizare a lucrărilor de către elevi/părinţi”, a transmis ministerul.