Marile companii, temandu-se ca produsele lor vor fi copiate de firmele rivale, sunt, in general, reticente in dezvaluirea ofertelor din viitor pe termen scurt sau mediu. Un bun exemplu ar fi compania Apple, care dupa succesul cunoscut de MP3 player-ul iPod, nu doreste sa confirme, dar nici sa dezminta zvonurile cu privire la lansarea a doua noi produse: iPod Video si iPod Flash. Primul va permite vizualizarea fisierelor in format video, pe langa celelalte facilitati oferite pana acum de iPod (rularea fisierelor MP3 si de imagine). iPod Flash va veni in ajutorul utilizatorilor ce doresc un aparat practic, avand dimensiuni reduse. Acest lucru este datorat inlocuirii hard-disk-ului cu un card de memorie flash. Chiar daca spatiul de stocare a melodiilor nu va depasi 1 GB, este de crezut ca iPod Flash va fi un produs mai accesibil din punctul de vedere al pretului. Conform site-urilor fanilor Apple, acesta va costa circa 200 de euro.

Playstation Portable
Mult asteptatul Playstation Portable (PSP) este prima tentativa a companiei Sony de cuceri piata consolelor portabile, care este dominata in acest moment de Nitendo. PSP a fost deja lansata in Japonia, la magazine formandu-se cozi de pana la 1.000 de persoane. Noua consola ofera, pe langa jocuri (cu o grafica similara celei de pe Playsation 2), si posibilitatea de a asculta muzica si de a viziona filme de pe DVD-uri.Nitendo nu a stat cu mainile in san si a creat urmasul vestitului Gameboy. Nitendo DS urmeaza sa fie lansat pe piata romaneasca in primul trimestru al lui 2005, la un pret estimativ de 150 de euro. Este o consola portabila cu doua ecrane, dintre care unul, sensibil la atingere. Nitendo DS permite si conectarea wireless de la mica distanta cu alta consola de acelasi tip.
Data lansarii pe piata romaneasca: martie 2005
Pret estimativ: 200 de euro

Windows XP x64 Edition
Aceasta platforma a fost conceputa pentru a suporta noua generatie de procesoare, utlilizand la maximum avantajele arhitecturii pe 64 de biti. Noile aplicatii bazate pe aceasta arhitectura vor rula practic mai rapid si mai eficient, deoarece, fata de arhitectura pe 32 de biti, se va procesa o cantitate mai mare de informatii in aceeasi perioada.Totodata, noul sistem de operare va suporta o cantitate mai mare de memorie (16 GB), venind astfel in ajutorul programelor ce utilizeaza blocuri mari de informatii. Platforma va putea fi rulata doar pe procesoarele de 64 biti, utilizarea aplicatiilor pe 32 de biti ramanand insa la fel de facila. Cei interesati pot descarca gratuit o versiune trial de pe site-ul www.microsoft.com.
Data lansarii pe piata romaneasca: la sfarsitul primului trimestru din 2005
Pret: Microsoft nu a stabilit inca politica de preturi nici la nivel mondial si nici pentru pietele locale.

Siemens SF 65
In anul 2005, compania Siemens vine cu o noua solutie pentru cei ce doresc un telefon mic si flexibil care poate realiza fotografii de o calitate ridicata. Acest lucru este posibil datorita unei camere foto de 1,3 megapixeli cu blitz si un ecran de 65.000 de culori. In plus, ecranul care se poate roti la 180 de grade si o memorie de 18 MB il fac ideal pentru utilizarea pe post de aparat foto, putand fotografia practic din orice unghi. Intr-o carcasa compacta, cantarind numai 92 de grame, telefonul poate stoca, in functie de calitatea imaginii, intre 55 de poze la cea mai inalta rezolutie si, respectiv, 900 de poze pentru cea mai joasa rezolutie. Desi a fost caracterizat drept telefonul cu aspect de iPod, utilizatorii vor fi dezamagiti sa afle ca nu are suport pentru MP3-uri.
Data lansarii pe piata romaneasca: martie 2005
Pret: Siemens Romania nu a hotarat un pret pentru piata autohtona.

S.T.A.L.K.E.R. – Shadow of Cernobyl
Jocul combina genurile first-person action, role-playing si survival-horror. Actiunea se petrece in zona de dezastru din jurul centralei nucleare de la Cernobil. Jucatorul isi castiga existenta prin explorarea laboratoarelor subterane, a bazelor militare abandonate si a padurilor radioactive, in cautare de artefacte pentru a le vinde apoi pe piata neagra. Pe parcurs, jucatorul va explora noi zone, isi va procura obiecte si arme si va interactiona cu o serie de personaje ciudate, pentru ca, in cele din urma, sa descopere adevarul ce sta la baza dezastrului de la Cernobil. Aveti la dispozitie 30 de arme, iar zona de joc este de 30 kilometri patrati virtuali. Stalker se remarca printr-o inteligenta artificiala deosebita, o poveste neliniara, cu opt finaluri complet diferite si o grafica de exceptie.
Data lansarii: mai 2005
Pret: 30 euro fara TVA