Publicația americană businessinsider.com a făcut un rezumat al celor mai surpinzătoare cifre despre India.

1. În următorii 3 ani, mai mult de 25% din noii intrați pe piața mondială a muncii vor fi indieni. Altfel spus, un muncitor din 4 aflați la începutul activităţii va fi indian.

2. 42% din întreaga populație săracă a lumii trăiește în India. Asta înseamnă că 450 de milioane de indieni trăiesc cu mai puțin de 1,25 de dolari pe zi, conform criteriilor de sărăcie ale Băncii Mondiale.

3. În anul 2020, PIB-ul Indiei va fi de 4 ori mai mare decât cel din 2007, conform unui raport al Goldman Sachs.

4. Prețul proprietăților din Mumbai și Delhi s-a dublat în ultimele 19 luni.

5. Capitala tehnologică a Indiei, Bangalore, și-a crescut numărul de birouri de 6 ori din 2006 până acum, astfel că are mai multe clădiri de birouri de tip A decât Singapore.

6. Jumătate din serviciile mondiale de IT externalizate sunt în India, ceea ce înseamnă că țara face 47 de miliarde de dolari pe lună numai din aceste servicii. Ca un exemplu, numai Walmart externalizează servicii de IT de un miliard de dolari.

7. India se află pe locul al doilea în topul celor mai mari importatori de armament, cheltuind nu mai puţin de 50 de miliarde de dolari în ultimii 10 ani în domeniul apărării.

8. India produce anual 12 milioane de tone de mango, ceea ce este echivalentul greutății a 80.000 de balene albastre la un loc.

9. India este o piață a cinematografiei mai mare decât SUA și Canada împreună. Anul trecut, în India s-au vândut 3,2 miliarde de bilete la cinema.

10. Un indian este, în medie, cu 20 de ani mai tânăr decât un japonez (26 de ani față de 45) și cu 10 ani mai tânăr decât un chinez. China și-a limitat creșterea demografică, în timp ce India nu. Astfel, rata de creștere demografică a Indiei este de peste 1%.

11. India "cântărea" 33% din PIB-ul mondial, după care a s-a prăbușit la 3%. Acum va ajunge undeva în jurul nivelului de 25%. Conform unui raport al Goldman Sachs, India va deveni a doua mare economie a lumii, după China, în anul 2050.