Ce nu trebuie să facem niciodată de Revelion? Vom începe anul în cel mai oribil mod

Mahmureala apare atunci când corpul se deshidratează din cauza consumului excesiv de alcool, care este un diuretic puternic. Din cauza acestei caracteristici, apare nevoia de a merge des la toaletă, iar organismul devine deshidratat.

Totodată, băuturile precum whiskey, bourbon, coniac sau tequila conțin cantități mari de substanțe toxice care accentuează mahmureala.

În acest context, este important să consumăm suficientă apă, dar și ceai verde. Acesta din urmă ajută organismul și poate preveni afectarea ficatului.

Potrivit experților, nu este recomandat consumul sucului de portocale după alcool deoarece afectează ficatul. În această categorie intră și băuturile energizante.

Ce se întâmplă atunci când bem pe stomacul gol?

În cazul în care bem pe stomacul gol, alcoolul va ajunge imediat în intestine și apoi în sânge. Din acest motiv este recomandat să consumăm carne roșie, carne de pui, fructe de mare, ciuperci sau avocado înainte de a bea.

La rândul lor, sunt recomandate și mâncărurile grase, în cazul care vrem să fim sigură că scăpăm de mahmureală. Specialiștii recomandă alternarea băuturilor alcoolice cu apa.

Evitați amestecul de băuturi!

Trebuie menționat un alt lucru important: nu este indicat amestecul de băuturi alcoolice! Potrivit specialiștilor, nu trebuie să amestecăm vinul cu berea sau cu cocktail-ul. Este recomandat consumul unui singur tip de băutură alcoolice.

În cazul în care dansăm, organismul va elimina mult mai repede alcoolul. Studiile arată și că persoanele care fumează au parte de o mahmureală mai accentuată.

Nutriționistul Cristian Mărgărit a explicat în trecut că există niște metaboliți care sunt foarte toxici pentru corpul uman și care afectează sistemul nervos.

„Apoi, alcoolul deshidratează, produce inflamație și stres oxidativ. Deci toate aceste efecte le resimțim atunci când consumăm o cantitate mai mare decât poate procesa corpul nostru. Această cantitate fiind undeva la 20-30 grame pe oră – doar ca să rezistăm și pe zi ca să rămânem sănătoși”, a spus medicul nutriționist Cristian Mărgărit.

Potrivit specialistului, echivalentul unui pahar de vin nu are efecte negative semnificative pe termen scurt, încă o cantitate prea mare trebuie „contracarată prin câteva măsuri de bază”.