Cele mai multe oferte sunt destinate celor cu studii medii: muncitori necalificaţi, asamblori, turnãtori, tinichigii, chelneri şi barmani, Operatori la masini şi utilaje pentru producerea de articole textile, blănuri şi piele, muncitori construcţii şi vânzãtori în magazine. Oferta se potriveşte cu cererea, întrucât acestea sunt şi principalele competenţe ale candidaţilor care şi-au înscris aici CV-ul.
În pagina de căutare sunt disponibile domenii precum: funcţionari administrativi, lucrători în agricultură, silvicultură şi pescuit, lucrători în domeniul serviciilor, membri corp legislativ, ai executivului şi înalţi conducaători ăn administraţia publică, muncitori calificaţi şi necalificaţi, operatori instalaţii şi maşini, specialişti în diverse domenii de activitate sau tehnicieni şi specialişti în domeniul tehnic. Fiecare dintre aceste categorii şi subcategorii cu ajutorul cărora se rafinează mult căutarea, însă ceea ce lipseşte este posibilitatea de a selecta numai ofertele pentru studii superioare, de pildă.
Am încercat să căutăm una dintre cele mai bine plătite profesii la ora actuală, în IT, însă căutarea a returnat foarte puţine rezultate, pentru că ANOFM a creat conturi pentru toţi angajatorii care se află în evidenţa sa, care caută personal mai ales cu studii medii. Cei care nu şi-au mai căutat prin intermediul agenţiei candidaţi pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul companiilor lor trebuie să depună o ofertă de muncă la unităţile teritoriale ale ANOFM pentru a putea obţine acces la SEMM.