Cu toate că sâmburii de măsline, spun nutriționiștii, oferă o mulţime de avantaje corpului uman și sunt considerați printre cei mai sănătoşi sâmburi de fructe și legume, aceștia nu ar trebui consumaț niciodată întregi deoarece nu ne vom bucura de beneficiile acestora. Astfel, înainte de utilizarea lor, trebuie neapărat măcinaţi, scrie realitatea.net.
Ce beneficii au sâmburii și cum poate fi folosită pudra de sâmburi de măsline
Multe beneficii mai au sâmburii de măsline pentru organism şi aceștia pot fi folosiţi în mai multe feluri și amestecuri. Astfel, pudra din sâmburi de măsline este un ingredient excelent pentru organism, avand în vedere că favorizează eliminarea toxinelor din corp. Purificarea sângelui este una dintre problemele cu care se confruntă omul modern, astfel că ingredientele naturiste sunt de un real ajutor în acest caz.
Îi ajută pe cei care au probleme cu circulația sângelui sau digestia
Sâmburii de măsline aduc beneficii şi persoanelor care au circulaţia sângelui deficitară. Praful obţinut în urma măcinarii lor poate fi consumat în diferite băuturi şi salate, însă, pentru cele mai bune rezultate, este indicat să optezi pentru lichide.
Dacă ai probleme cu digestia, tot sâmburii de măsline îţi vin în ajutor şi în acest caz, însă nu îţi recomandăm să îi consumi ca atare, după cum recomanda anumite reţete, ci tot sub forma de pudră. Tractul tău digestiv se va regla cu timpul şi nu vei mai avea probleme cu constipaţia şi balonarea.
Sâmburii de măsline, buni și pentru piele
Dacă pielea ta şi-a pierdut prospeţimea şi vitalitatea, consumă frecvent pudră din sâmburi de măsline şi te vei putea bucura de rezultatele dorite în scurt timp. Important este să adaugi praful respectiv într-un pahar cu apă călduţă şi să îl consumi dimineaţa, pe stomacul gol.
Măcinaţi grosier, sâmburii de măsline se pot dovedi un scrub excelent, însă el nu este indicat pentru pielea sensibilă, având în vedere că ea se înroşeşte uşor şi nu răspunde bine la toate tratamentele. Dacă nu vrei să îl foloseşti pentru faţă, aplică-l pe pielea de pe corp printr-un masaj delicat realizat cu mişcări circulare.
Folosiți în caz de diabet
Tot ce trebuie să faci este să zdrobeşti 200 g de sâmburi uscaţi, după care să îi depozitezi într-o pungă de hârtie. În fiecare dimineaţă, pune câte o linguriţă de pulbere la o cană de apă, apoi lasă recipientul pe foc până dă apa în clocot. După aceea, aşteaptă ca soluţia să se mai răcească puţin, strecoar-o şi bea-o încet, pe stomacul gol.