În perioada Sărbătorilor de Crăciun creşte numărul cumpărăturilor online cu mai mult de 50%, ceea ce face ca infractorii să vizeze utilizatorii ce caută cadoul potrivit. Ei îşi ademenesc victimele prin e-mail-uri cu oferte de bunuri de lux sau chilipiruri sau prin notificări de livrare false.
Infractorii încercă de obicei să obţină date personale, precum detaliile de logare la un site de online banking sau informaţii de pe cardurile de credit În topul primelor cinci pericole de care ar trebui să se ferească utilizatorii atunci când cumpără online, pe prima poziţie a ierarhiei se află e-mailurile cu reclame-capcană, urmate de operaţiunile de online banking şi de e-mailurile despre presupuse servicii de livrare.
Locurile 4 şi 5 sunt ocupate de e-mailurile primite din partea presupuşilor implementatori de sisteme de plată, respectiv de felicitările de Crăciun contrafăcute. În ceea ce priveşte sfaturile adresate utilizatorilor de internet, aceştia trebuie să folosească soluţii de securitate cuprinzătoare care să conţină un scanner de viruşi, firewall, filtru antispam şi să asigure protecţie în timp real.
Totodată, se recomandă scanarea întregului sistem înainte de a începe operaţiunile de cumpărare. La utilizarea instrumentelor de online banking, cumpărătorii trebuie să se asigure că soluţia pe care o deţin oferă protecţie împotriva troienilor bancari cunoscuţi sau necunoscuţi. De asemenea, este nevoie ca sistemele de operare şi programele software instalate sunt complet actualizate, iar toate e-mailurile spam să fie şterse fără a fi citite.
Ce pericole pot apărea la plata online a cumpărăturilor
25 decembrie 2011, 08:00
Ultima modificare în 25 decembrie 2011, 10:00
Creşterea cu peste 50% a numărului de cumpărături online în perioada sărbătorilor de iarnă duce la înmulţirea pericolelor cibernetice prin transmiterea de e-mailuri care conţin oferte false.
Etichete:
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HI-TECH
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- DIVERTISMENT: 70 de filme pe care le poţi vedea pe YouTube
- Strategia din spatele preţului sau de ce un iPad de 499 de dolari nu pare scump
- Google va plăti 900 milioane de dolari pentru a rămâne motorul de căutare preselectat la instalarea Firefox
- Cele mai populare jocuri de pe Facebook în 2011
- Bateria laptopurilor de la Apple ar putea dura săptămâni
- Steve Jobs va primi un Grammy
- Android zdrobeşte iPhone: Vânzările Google sunt duble faţă de cele ale Apple
- SCOP Computers devine distribuitor Dell
- Steve Jobs are statuie în Ungaria
- Hackeri din China au avut acces la informaţii ale Camerei de Comerţ a SUA