Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, aflat sâmbătă în vizită în Franţa, a promis măsuri specifice pentru agricultura biologică în noua politică agricolă comună, transmite AFP.

„Are loc o reflecţie vizând propunerea de măsuri specifice pentru agricultura biologică şi sistemele de producţie bio care îl vizează direct pe consumator”, a declarat Cioloş la Mur-de-Bretagne, unde are loc un târg de produse bio.

Comisarul are în vedere îndeosebi să „dea statelor membre posibilitatea de a susţine agricultura bio”, amintind că este vorba de o agricultură „care asigură o gestionare bună şi durabilă a resurselor naturale”.
Comisia Europeană lucrează de asemenea la un „logo pentru producătorii locali care se adresează circuitelor scurte” (direct către consumatori, n.r.), a adăugat el, îndemnându-i pe producătorii locali să „nu se teamă de Europa”.

Cioloş a afirmat de asemenea că doreşte să asigure „menţinerea diversităţii producţiilor din Europa” şi că „nu se poate vorbi de un sistem unic”, pentru că fiecare sistem de producţie îşi are propriul loc. „Vânzarea directă îşi are locul pe piaţa comunitară”, a subliniat comisarul european.