Prime minifotbal. Echipa națională de minifotbal a României a făcut istorie. Ea a câștigat primul titlu mondial la Cupa Mondială de Minifotbal desfășurată în Emiratele Arabe Unite. Performanța remarcabilă a echipei românești a fost aplaudată și salutată la revenirea acasă.
Campionii au fost recompensați pentru victoria lor cu o primă de 1.000 de euro pentru fiecare jucător.
„Pentru câştigarea Campionatului Mondial de minifotbal am avut o primă de 1000 de euro pentru fiecare jucător. Doar suntem campioni mondiali. Merităm mia de euro, dar nu ştiu dacă această remuneraţie va fi mărită”, arată el.
El a mai spus „În momentul acesta se încearcă mărirea acestei remuneraţii prin ANS pentru ca echipa să fie la un nivel cât mai bun. Băieţii aceştia trebuie să fie remuneraţi în cariera lor, nu doar pentru performanţa asta. E un sport în care rămâi cu sechele pe viaţă. Eu am sechele pe viaţă”.
Probleme în ceea ce privește mâncare oferită sportivilor
Prime minifotbal. Bourceanu, care a vorbit și anterior despre condițiile neadecvate din Centrul Olimpic de la Izvorani, a adus din nou în atenție problemele cu alimentația sportivilor.
Acesta a subliniat că în timpul pregătirii, jucătorii primeau alimente precum cașcaval pane și alte alimente prăjite. El precizează că este nevoie de mai multe opțiuni sănătoase, precum salatele.
Acest lucru a generat îngrijorare și a ridicat semne de întrebare cu privire la modul în care sportivii sunt susținuți în pregătirea lor.
„Am spus totul despre organizarea de la Izvorani, despre alimentația sportivilor. Poziția Federației a fost că nu ar fi trebuit să spun asta. Dar pentru că am reprezentat România, părerea mea poate fi percepută ca fiind și a Federației.
Însă eu vorbesc în numele meu, din perspectiva fostului căpitan de la Steaua, din perioada 2011 -2013, și ce spun nu e și părerea Federației Române de Minifotbal.
Nu voi accepta ca oamenii să încerce să mă oprească, eu voi spune mereu ce văd și ce s-a întâmplat de fapt”, arată el.
Bourceanu a insistat asupra importanței unei alimentații sănătoase în pregătirea sportivilor. El a afirmat că este datoria sa să aducă aceste probleme în atenția publicului.
„Faptul că este cașcaval pane la masă și nu există salate. Sau există, dar în cantități foarte mici, 50 de grame… Este inadmisibil așa ceva!
Este demonstrat științific faptul că prăjeala este cel mai nociv lucru, alături de zahăr, pentru corpul uman și mai ales pentru un sportiv care vrea să performeze”, a declarat Alexandru Bourceanu, arată Playsport.
Premiile au ajuns tot la tricolori
La fel ca trofeul suprem, cele mai prestigioase distincții individuale au fost câștigate de reprezentanții echipei tricolore.
Titlul de Cel Mai Bun Jucător al Campionatului Mondial a fost acordat portarului Dragoș Nițu, în timp ce distincția „Gheata de Aur” a competiției i-a fost conferită lui Marius Balogh, care a înscris de șase ori în turneu.
Din cele șase goluri marcate de Balogh, două au fost realizate în marea finală. Primul dintre acestea, golul de 1-2, a fost înscris în minutul 48, dintr-un penalty, iar al doilea a fost marcat în ultima fază a timpului regulamentar, aducând victoria echipelor tricolore, scrie digisport.ro.