Ce priorități are Guvernul? Marcel Ciolacu a spus exact ce vrea să facă

Marcel Ciolacu

Sursă: Facebook, Marcel Ciolacu

Guvernul și-a stabilit prioritățile pentru perioada imediat următoare. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că cele mai importante ținte al Executivului sunt reducerea evaziunii fiscale, reorganizarea administrației și o nouă lege antidrog.

Marcel Ciolacu vrea eficientizarea aparatului de lucru

Pentru actuala sesiune parlamentară, țintele imediate ale Guvernului sunt reducerea evaziunii fiscale, reorganizarea extinsă a administrației și o nouă lege antidrog, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, la ședința de Guvern de vineri.

„Discutăm și despre lista de priorități legislative ale Guvernului pentru actuala sesiune parlamentară. Aici, pe lângă reforma sistemului de asistență socială, vorbim despre măsuri de reducere a evaziunii fiscale. Și despre cele privind reorganizarea extinsă a administrației. Este obligatoriu eficientizarea aparatului de lucru și comasarea unor instituții care sunt total anchilozate”, spune șeful Executivului.

Ultimele evenimente din România au făcut ca Guvernul să se îndrepte către combaterea drogurilor și să eficientizeze această luptă.

„Este, evident, nevoie de o nouă legislație antidrog care să răspundă eficient realității dure de astăzi și să transpună normele și bunele practici europene. Aștept acest proiect de la Ministerul de Interne, Justiție și Sănătate. Ne trebuie o abordare diferită, să intervenim cu tărie și hotărâre să umblăm și la cauze, nu doar la efecte. Să trecem la destructurarea rețelelor de traficanți”, adaugă premierul.

Gata cu „păcănelele”

Și jocurile de noroc sunt în vizorul Executivului. Ciolacu a declarat:„Vrem să eliminăm din orașe păcănelele”.

„Legea a trecut deja de Senat și trebuie să intre în dezbaterea Camerei Deputaților. Interesul nostru, nu numai al Guvernului, ci și al românilor este să o adoptăm cât mai repede”, a subliniat premierul.

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu Marina Wes, director regional al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană. Delegația Băncii Mondiale a fost condusă de Marina Wes, director regional pentru Uniunea Europeană. Discuțiile au avut loc în contextul pregătirilor pentru următorul Cadru de parteneriat de țară (Country Partenrship Framework – CPF) cu instituția financiară internațională.

Altfel, zilele trecute, șeful Guvernului i-a mulțumit reprezentantului Băncii Mondiale pentru mesajul de transmis după tragedia de la Crevedia. El a apreciat asistența pe care Banca Mondială o acordă României în domeniul situațiilor de urgență. În plus, a mulțumit și pentru susținerea în ceea ce privește construirea de centre de tratament pentru arși. Premierul a spus că România este interesată de întărirea cooperării cu Banca Mondială în ceea ce privește măsurile asumate prin reforme sectoriale, cum ar fi reforma pensiilor.