Adevărul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Ce a anunțat medicul Monica Pop
Doctorul Monica Pop a adus în discuție adevărul în legătură cu situația lui Florin Piersic. Ea a adus în atenție problema infecțiilor nosocomiale din spitalele din România. Managerul Spitalului de Oftalmologie Lahovari a afirmat că există spitale în România unde nu s-a înregistrat nicio infecție nosocomială în ultimii 7 ani. Incidentul lui Florin Piersic implică o septicemie, presupusă a fi cauzată de o branulă folosită acasă.
Surse indică faptul că actorul ar fi păstrat branula timp de o săptămână pentru perfuzii, în ciuda faptului că un astfel de dispozitiv medical ar trebui să fie îndepărtat în maxim trei zile. Există speculații conform cărora infecția s-ar fi răspândit la nivelul protezei genunchiului și al inimii. Aceasta este una dintre variantele luate în considerare de către medici.
În plus, doctorul Monica Pop a subliniat că se acordă prea multă atenție problemelor legate de infecțiile nosocomiale.
„Nici nu se pune problema de așa ceva. Mă deranjează foarte tare faptul că oamenii consideră așa. Toată lumea are vara infecții nosocomiale. Acest aspect îmbracă și o altă problemă: Faptul că bolnavii se descurajează. În momentul în care aud așa ceva nu mai merg la spitale, încep să nu mai aibă încredere. Nu este așa, vă rog să mă credeți“, a precizat Monica Pop.
Medicul nu crede că există infectări în spitale
Managerul Spitalului de Oftalmologie Lahovari nu crede că sunt cazuri de infectare în spitalele din România.
„Noi, de exemplu, avem un spital în care de 7 ani nu a fost o infecție nosocomială. Nimeni nu spune așa ceva pentru că nimănui nu-i convine. În general, sigur că mai sunt cazuri de genul acesta peste tot în lume, dar în niciun caz de natura discuției. Îmi pare rău că se discută asemenea lucruri pentru că nu sunt reale. Oamenii trebuie să înțeleagă că spitalele din țara asta sunt serioase și nu se pune problema infectării din spital“, a menționat Monica Pop.
Medicul consideră că în România se vorbește prea mult despre infecțiile nosocomiale. Doctorul Monica Pop a spus că, în același timp cu ea, la fiecare tip de operație au fost câte 70 de pacienți internați și că niciunul dintre aceștia nu a avut probleme de sănătate.
Totodată, doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a explicat că situația lui Florin Piersic la internare era cea a unui pacient cu septicemie. El prezenta o infecție generalizată în sânge și necesitând un tratament antibiotic complex. Pacientul avea două zone protetice: o proteză de genunchi și un stimulator cardiac cu cele două sonde ale sale.
El a menționat că în medicină este cunoscut faptul că materialele protetice nu au capacitatea de a se apăra eficient împotriva infecțiilor severe; în aceste zone, bacteriile se pot coloniza și pot rezista tratamentului antibiotic. Din această cauză, situația sugerează că ar fi necesar să fie extrase toate materialele protetice pentru a permite tratamentului antibiotic să acționeze împotriva germenilor care cauzează infecția septicemică. Deși aceasta ar fi fost o acțiune care nu ține de specialitatea lor, el a subliniat că, din păcate, s-au infectat și sondele stimulatorului cardiac, care sunt plasate direct în inimă.