Ionuț D0lănescu, declarații despre starea de sănătate a Mariei Ciobanu
Ionuț Dolănescu, fiul renumiților artiști Maria Ciobanu și Ion Dolănescu, a negat zvonurile conform cărora mama sa ar fi grav bolnavă sau în pragul morții.
„Aș dori să menționez că mama este bine, sănătoasă, mulțumim Domnului că are mintea întreagă, este lucidă, mobilă, are 87 de ani, nu sunt puțini ani. Este strigător la cer să se anunțe moartea Mariei Ciobanu, nu sunt de acord cu aceste zvonuri, care induc publicul în eroare. Ea va mai rămâne în România.
Nu știu când se va întoarce în America, recent a venit sora mea din Los Angeles, cred că a vrut să o ia pe mama înapoi, săptămâna viitoare vor decide ce și cum. Iar în luna noiembrie voi pleca și eu peste Ocean, sunt și cetățean american, dețin acolo și o proprietate”, a declarat acesta pentru Click.
Artistul a mai menționat, totodată, participarea mamei sale la Festivalul „Ion Dolănescu”, unde a fost desemnată președinte onorific al juriului.
„A fost încântată, i-a admirat și pe cei doi copii ai mei, pe fiica și pe fiul cel mic, care au moștenit vocea bunicilor. Iar mama, în încheierea festivalului, a urcat alături de mine, pe scenă, pentru a interpreta o piesă împreună. Ea nu va susține un concert, în România, cel puțin, deocamdată, nu are nimic în plan.
La festival am vrut să o readucem în fața publicului, pentru că este o artistă atât de iubită în România. Tuturor ne-a fost dor de vocea ei”, a spus el.
Ionuț Dolănescu, mândru de cei doi copii ai săi
Cântărețul a mai dezvăluit că este foarte mândru de faptul că cei doi copii ai săi, Ioana Maria și Iancu, au moștenit talentul artistic din familie, având o mare pasiune pentru muzica populară.
Cei mici au fost aplaudați după recitalurile lor susținute pe scenă la cea mai recentă ediție a Festivalului de Muzică Populară „Ion Dolănescu”, un eveniment care a avut loc la Târgoviște.
„La acest eveniment, am vrut să-mi scot și copiii pe scenă, dacă tot au și ei acest drag de a cânta. Fiica mea, Ioana Maria, este olimpică la vioară, dar îi place să și cânte, toată ziua ascultă piesele de muzică populară are Mariei Ciobanu.
În plus, i-a moștenit și timbrul vocal. Iar fiul cel mic, Iancu, pe care ieri l-am serbat, de ziua lui, are o voce suavă și plină de sensibilitate, ca a bunicului Ion Dolănescu. Au fost aplaudați, spectatorii i-au primit cu căldură, au avut succes”, a povestit acesta.
Maria Ciobanu și soțul ei au revenit definitiv în România
Maria Ciobanu și soțul ei, Mircea Cîmpeanu, s-au întors recent în România, așa cum a dorit artista. Îndrăgita cântăreață de muzică populară a spus că se simte cel mai bine în țara sa natală. De asemenea, s-a arătat încântată de faptul că are familia lângă ea.
„Mă simt bine și în America, dar cel mai bine mă simt în România, acasă la mine. Mă bucur că au venit și ei și sunt fericită că sunt cu ei lângă mine… Mă rog la Dumnezeu să mi-i țină sănătoși (n.r. pe copii și pe nepoți), dar și pe mine, cât o mai vrea El.
Dumnezeu a fost bun cu noi că ne-a dat așa copii talentați, cu aptitudini muzicale și mă bucur de ei și îi mulțumesc bunului Dumnezeu.Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat așa copii și nepoți”, a declarat acesta pentru Antena Stars.
Repertoriul impresionant al Mariei Ciobanu
Maria Ciobanu, cunoscută sub numele de „Ciocârlia cântecului românesc”, se mândrește cu un repertoriu impresionant ce include peste 600 de melodii. De-a lungul carierei sale, care se întinde pe mai bine de șase decenii, artista a creat și interpretat capodopere care au rămas în inimile românilor.
Printre cele mai celebre melodii se numără „Lie, ciocârlie”, „Aurelu’ mamei…”, „Vântul de vară mă bate”, „Lângă poartă am un tei”, „Cei mai frumoși ani ai mei”, „Ce n-aș da să mai fiu mică” și „Roată, roată…”. Fiecare dintre aceste piese aduce o poveste unică și evocă emoții profunde, devenind simboluri ale muzicii populare românești.
Repertoriul său diversificat îmbină folclorul autentic cu influențe moderne, demonstrând abilitatea sa de a se adapta și de a rămâne relevantă în peisajul muzical românesc. Maria Ciobanu a fost o voce puternică în promovarea tradițiilor românești, reușind să aducă frumusețea muzicii populare pe scena internațională.