O serie de super-arme incredibile, cel puțin pe hârtie, au fost realizate de oamenii de știință ai Marinei SUA. Cea mai halucinantă: Arma de Modificare a Spațiului.
În 2019, Divizia de aeronave a Centrului de război aerian naval (NAWCAD) al Marinei SUA a depus o serie de brevete care, teoretic, ar putea revoluționa nu numai aviația militară, ci aproape orice. Potrivit publicației americane NationalInterest, una dintre principalele invenții ciudate este un generator de câmp electromagnetic de înaltă energie. Dacă se va dovedi funcțional, acesta ar putea produce cantități masive de energie cu implicații militare și comerciale de anvergură.
Invenția duce cu gândul cu teoriile legate de OZN-uri, în care se vorbește de mijloace de propulsie pe care le-ar folosi de vizitatorii de pe alte planete.
Mai multe documente referitoare la aceste brevete au fost făcute publice în urma unei solicitări pe baza legii Freedom of Information Act.
Unul din brevete ar permite „Arma de Modificare a Spațiului”
Dar nu sistemul de propulsie electromagnetică care ar putea permite Marinei să-și construiască propriile farfurii zburătoare este proiectul cel mai aiuritor. Conform documentelor, unul dintre brevete se referă la realizarea unui reactor de fuziune compact. Acesta ar putea permite crearea unei „Arme de Modificare a Spațiului”. Din documentele interne ale Marinei reiese că, prin comparație, această armă „ar face bomba cu hidrogen să pară mai mult o petardă”.
Aceste brevete sunt rodul muncii inginerului aerospațial al Marinei SUA, Dr. Salvatore Pais. Oricât de neverosimile ar părea, Marina SUA pariază pe ele. „În condiții definite în mod unic, dispozitivul de fuziune cu compresie cu plasmă poate duce la dezvoltarea unei Arme de Modificare a Spațiului. Cu această invenție se pot obține niveluri extrem de ridicate de energie, în condiții de curent ultra-înalt pulsat (I) / densitate de flux magnetic ultra-înaltă (B) (Zeta pinch cu răsucire Fusion)”, explică Salvatore Pais.
Ce este mai exact această tehnologie?
Deci, ce e această nouă tehnologie și, mai important, poate fi reală? Aici povestea devine și mai complicată (dacă expresia „Zeta-pinch cu răsucire Fusion” nu era deja suficient de complicată). Un reactor de fuziune compact a fost mereu un fel de Sfântul Graal al oamenilor de știință din domeniul energiei. Iar Pais nu e primul care sugerează că-l va inventa. În 2018, Lockheed Martin a venit cu un brevet similar. Acesta propunea un reactor de fuziune de fuziune compact, suficient de mic pentru a fi „adăpostit în fuselajul unui avion de vânătoare F-16”.
Un reactor de fuziune funcțional ar fi un mijloc fundamental de producere a energiei, diferit de reactoarele cu fisiune ale centralelor nucleare. Din punct de vedere tehnic, reactoarele de fuziune există deja, dar nu au fost niciodată suficient de eficiente pe pământ pentru a fi utilizate la producerea energiei.
În timp ce reactoarele nucleare, fie de la centrale electrice, fie de la portavioane, produc energie prin împărțirea unui nucleu în două nuclee mai ușoare, puterea de fuziune ar presupune fuzionarea a două sau mai multe nuclee împreună într-un singur element mai greu.
China investește masiv în acest domeniu
Șeful tehnologic al întreprinderii de aviație navală din SUA, dr. James Sheehy, susține însă că un astfel de proiect tehnologic poate fi o pălărie mai mare decât poate gestiona acum America. China investește deja semnificativ în acest domeniu.
Deocamdată, concluzionează NI, e greu de spus dacă Marina SUA a reușit sau nu să producă ceva cu adevărat revoluționar. Mai au încă de dovedit sau de infirmat premisa din spatele generatorului de câmp electromagnetic de înaltă energie (HEEMFG) în experimente sale.