Chef Orlando Zaharia spune ce să comanzi la restaurant pentru a nu greși. „Nu aș putea să trăiesc nicio zi fără carne”

Ultima ediție a podcastului „Altceva”, difuzată sâmbătă seară, 1 martie, pe canalul oficial de YouTube, l-a avut invitat pe chef Orlando Zaharia, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, cu o carieră impresionantă în gastronomie. În cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, chef Orlando a împărtășit gândurile și experiențele sale din lumea culinară, oferind ascultătorilor o poveste „delicioasă” din care au ieșit mai multe învățăminte despre mâncare și nu numai, potrivit Gandul.

Un drum plin de ambiție și iubire pentru meserie

Adrian Artene a subliniat că povestea lui Orlando Zaharia este una fascinantă, caracterizată de o combinație puternică între ambiție și dragoste pentru meserie. El a descris drumul chef-ului ca fiind departe de a fi ușor sau plin de recompense rapide, asemănându-l mai degrabă cu un fel principal, intens condimentat, care, prin provocările și dificultățile întâmpinate, i-a conferit savoarea și succesul de care se bucură acum.

„Povestea lui chef Orlando Zaharia este fascinantă. Este o combinație de puternică ambiție și dragoste pentru meserie. Drumul lui nu a fost un desert, presărat cu lapte și miere, ci, mai degrabă un fel principal aromatizat și intens condimentat cu sare și piper, însă tocmai acesta a fost farmecul care i-a dat savoarea de care se bucură astăzi”, a scris Adrian Artene.

Chef Orlando Zaharia
SURSA FOTO: Facebook, Orlando Zaharia

Pe lângă poveștile inspiratoare, chef Orlando a oferit și sfaturi utile pentru pasionații de gătit, împărtășind trucuri care pot transforma orice masă într-o experiență culinară memorabilă. În plus, cu Paștele aproape, românii au aflat rețete delicioase recomandate de unul dintre cei mai buni chefi din lume, inclusiv secretul fripturii de miel, felul principal pentru masa de Paște.

Ce să comanzi când nu știi restaurantul

Unul dintre subiectele discutate a fost și alegerea unui preparat potrivit atunci când mergi într-un restaurant necunoscut. Chef Orlando a dezvăluit ce preferă să comande atunci când nu cunoaște localul: „De obicei, când nu știu restaurantul, comand ceva care să fie la grătar… legume la grătar, totul să fie la grătar și cât se poate de fresh. Spun că vreau carne la grătar, să fie medium, fiindcă așa îmi place mie, nu vreau sos, nu vreau altceva.”

Pentru cei care vor să fie siguri că fac alegerea corectă, chef Orlando a adăugat: „Dacă mă duc și mai mult pe zona de «safe», îmi place foarte mult să experimentez lucruri pe care îmi place mie să le fac. Dacă îmi place să fac pizza, oriunde mă duc eu trebuie să comand o pizza. Uite, eu sunt fan «steak-uri», mi-am dedicat ultimii ani din viață în zona asta, de carne, să înțeleg tot, de la ce mănâncă până la temperatură, cum se gătește, absolut tot; «steak-ul» este baza la mine. Și nu aș putea să trăiesc nicio zi fără carne!”

Aceste sfaturi și reflecții ale chef-ului Orlando Zaharia au oferit o perspectivă valoroasă asupra alegerilor culinare, inspirându-i pe ascultători să aprecieze mai mult experiențele gastronomice.