Ce este bine să știți înainte de a coace ardeii capia

Pentru cele mai bune rezultate e foarte important să alegeți legumele cele mai sănătoase și fără pete sau alte „imperfecțiuni”. Ideal ar fi să cumpărați din piață numai ardei mai cărnoși, dar și cu o pulpă cât mai groasă.

În timpul coacerii se pierde o mare cantitate de apă din compoziția lor și trebuie să ținem cont și de acest aspect. De asemenea, important este ca legumele să aibă o formă regulată atunci când le achiziționăm.

Un alt sfat de care e bine să țineți cont are legătură cu metoda de coacere. Cei mai mulți bucătari încurajează gospodinele să renunțe la grătar și la aragaz și să apeleze la cuptor pentru o aromă deosebită și savuroasă.

Sfaturi pentru ardeii capia copți la cuptor

Pentru cei mai buni ardei capia copți la cuptor este bine să ținem cont de câteva sfaturi. Primul pas este spălarea cu apă rece și mai ales, ștergerea legumelor cu șervețele de hârtie pentru a se coace mai repede.

Cotoarele și semințele se curăță cu un cuțit subțire înainte de a se coace. În felul acesta se câștigă timp și nici nu se pierde prea mult din pulpă. Fiecare ardei în parte se șterge cu un șervețel de hârtie îmbibat în ulei de floarea soarelui.

Untdelemnul este ideal pentru a se desprinde mai ușor coaja. Mare atenție să nu se folosească o cantitate prea mare, ci numai câteva picături. Legumele se taie pe jumătate și se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu coaja în jos.

Timpul de coacere la cuptor este, de asemenea, important. Multe femei aleg să țină ardeii capia vreme de 30 de minute. Se întorc de două ori de pe o parte pe alta pentru a se coace uniform și pentru a nu se arde prea tare.