Ce să mănânci ca să ai un creier sănătos. Adaugă aceste 4 condimente în alimentație

condimente

Sursa: Dreamstime

Un neurolog spune să adăugați aceste 4 condimente în alimentație. Sănătatea creierului este o parte esențială a bunăstării generale. Pentru a avea un creier mai sănătos, puteți încorpora o serie de obiceiuri inteligente în rutina zilnică, cum ar fi o dietă bogată în grăsimi sănătoase.

Cu toate acestea, v-ați gândit vreodată la rolul pe care mirodeniile simple îl pot avea asupra funcției cognitive?

Există multe beneficii asociate cu integrarea condimentelor în ritualurile noastre zilnice.

Dr. Brandon Crawford, un neurolog specializat în sănătatea creierului, a vorbit despre acest subiect. El a subliniat beneficiile unor condimente specifice, arătând cele mai importante beneficii ale acestora asupra sănătății și protejării creierului.

Este vorba de scorțișoară, turmeric, ghimbir și piper negru. Iată ce spune Dr. Crawford despre impactul potențial al fiecărui condiment asupra funcției cognitive și a sănătății generale a creierului, potrivit Shefinds.

Turmericul

Dr. Crawford subliniază puterea turmericului, datorită compusului său activ, curcumina. Renumită pentru proprietățile sale anti-inflamatorii și antioxidante, curcumina poate ajuta la reducerea inflamației și a daunelor oxidative la nivelul creierului – factori legați de afecțiuni precum boala Alzheimer.

„Curcumina mărește nivelul hormonului cerebral BDNF, care ajută la creșterea de noi neuroni și luptă împotriva diferitelor procese degenerative din creier”, explică dr. Crawford.

Acest lucru va adăuga o aromă pământească mesei, încântând papilele gustative.

Ghimbirul

Când vine vorba de condimente anti-inflamatoare, ghimbirul este arhicunoscut.„Cunoscut pentru proprietățile sale anti-inflamatorii puternice, ghimbirul poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive prin reducerea inflamației și a stresului oxidativ”, spune dr. Crawford.

„De asemenea, ajută la echilibrul neurotransmițătorilor, care este esențial pentru concentrare și agilitate cognitivă”.

În plus, ghimbirul și turmericul merg de minune împreună.

Scorțișoara

Potrivit Dr. Crawford, scorțișoara este mai mult decât un adaos aromat la diferite preparate culinare; este o sursă puternică de antioxidanți cruciali pentru protejarea structurilor neuronale de stresul oxidativ.

„Scorțișoara poate regla nivelul zahărului din sânge, ceea ce este important pentru menținerea funcției cognitive și prevenirea bolilor neurodegenerative”, spune el.

În plus, adăugarea acestui condiment în mâncare poate fi chiar o modalitate eficientă de a stimula pierderea în greutate.

Piperul negru

Este un condiment pe care, probabil, îl folosești în mod regulat, dar poate nu știai cât de bun este pentru creier.

Piperul negru vine cu beneficii substanțiale în domeniul sănătății creierului, mai ales atunci când este asociat cu turmeric.

„Piperina, compusul activ din piperul negru, poate îmbunătăți absorbția curcuminei (din turmeric) cu până la 2.000%”, potrivit dr. Crawford.

„Această sinergie nu numai că amplifică beneficiile curcuminei pentru creier, dar ajută și la îmbunătățirea digestiei și a absorbției nutrienților, susținând indirect sănătatea cognitivă”, dezvăluie el.