Candidatii din  Bucureşti se aşteaptă la salarii mai mari cu 25% comparativ cu cei din provincie, indiferent de nivelul de experienţă.  Dacă ne uităm la diferenţele aşteptarilor salariale ale respondenţilor cu profil economic versus cele ale respondenţilor cu profil tehnic, putem vedea că cei cu profil IT îşi doresc în medie salarii cu 30% mai mari.

În 2013, aşteptările salariale ale persoanelor fără experienţă din Bucureşti au crescut cu aproximativ 10% fata de 2012. De exemplu, un tanar din Bucuresti, fara experienţă profesională, care studiază sau a absolvit o facultate cu profil economic, are aşteptări salariale în jurul a 1.500 de lei net, faţă de aproximativ 1.300 de lei net în 2012.
Şi asteptările salariale ale profesioniştilor cu 3 – 5 ani de experienţă au crescut puţin faţă de 2012. Dacă anul trecut o persoană cu background economic şi cu un astfel de nivel de experienţă avea aşteptări in jurul a 3.200 de lei net, aşteptările salariale au crescut anul acesta cu 300 de lei, mai arată studiul Catalyst Solutions.