Despre Zoltan Teszari, numit adesea și miliardarul fără chip, nu se știe mai nimic. Nu există nici măcar o singură poză cu el, în afara uneia de la începutul anilor 90, când a participat la un eveniment organizat de revista Capital. Ținut foarte departe de ochii presei, despre Teszari se mai află câte ceva de prin rapoartele financiare ale companiei pe care o conduce. Astfel, anul trecut, Zoltan Teszari, care este și unul dintre cei mai bogați oameni din România, conform Top 300 Capital, a avut un salariu fix de 190.000 de euro, mult mai puțin chiar decât subalterni de-ai lui și chiar mai puțin decât anul precedent.
Zoltan Teszari, preşedinte şi cel care controlează Digi Communications, a raportat un salariu incredibil de aproape 200.000 de euro în 2020. Această sumă nu este printre cele mai mari remunerații pe care le au primit șefii de la Digi, conform raportului pe 2020, publicat de către cei de la Bursa de la Bucureşti.
Astfel, potrivit raportului, salarile șefilor de la Digi pornesc de la 190.000 de euro și cresc până la uimitoarea sumă de 1,6 milioane de euro în 2020. Zoltan Teszari a raportat o remuneraţie totală de 192.000 de euro în 2020, formată integral din pachetul fix. Cu toate acestea, salariul pe care îl primește în include în topul 5 al celor mai bine plătiți oameni care lucrează la RCS-RDS.
Serghei Bulgac, cel mai mare salariu din România
Directorul general al operatorului de telecomunicaţii al celor de la Digi, Serghei Bulgac, a dat marea lovitură în 2020. A câştigat aproape două milioane de euro anul trecut. Mai exact, este vorba despre o remuneraţie totală, formată dintr-un pachet fix, dar şi unul variabil, de 1,59 mil. euro. Trebuie precizat că veniturile sunt influențate de existența unor performanțe. Compania a avut creștere de venituri, creștere de abonați și a făcut profit.
Este cea mai mare remuneraţie pentru o persoană din conducerea unei companii din România, conform raportului pe 2020 al Digi, publicat de către cei de la Bursa de la Bucureşti.
Bulgac nu este singurul şef din Digi care a dat lovitura în 2020. Majoritatea celor cu funcţii de conducere au câştigat sume fabuloase, conform aceluiaşi raport.
Cel care îl secondează pe Bulgac este Marius Cătălin Vărzaru, general manager Digi Spania. Acesta a pus mâna pe aproape 1.350.000, sumă totală, Spania fiind cea mai perfomantă piață a grupului. Digi Spania a intrat în top 5 cei mai importanți operatori de telefonie mobilă de pe piața iberică.
Podiumul a fost prins şi de către Valentin Popoviciu, care este administrator executiv. Popoviciu a încasat puţin peste un milion de euro de la această companie, în anul 2020.
Digi, profit net de 16,35 milioane euro în 2020
Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications NV a realizat în 2020 un profit net de 16,35 milioane euro, de două ori şi jumătate mai mic faţă de 2019 (40,58 milioane euro), în timp ce veniturile au crescut cu 8%, la 1,28 miliarde euro, de la 1,18 miliarde euro în 2019. România şi Spania sunt principalii contribuabili la creşterea globală a grupului.
Grupul a investit în total 371 milioane de euro, în 2020, pentru dezvoltarea reţelelor, în principal în România, Spania şi Ungaria, urmărind consolidarea şi extinderea reţelei de comunicaţii mobile 4G şi 5G şi a infrastructurii de fibră optică.
În consecință, Consiliul de Administraţie Digi Communications propune în acest an dividende de 70,67 milioane lei, în creştere faţă de anul trecut.