Virgil Guran, despre Crin Antonescu
Virgil Guran a afirmat miercuri că, în cazul în care va câștiga alegerile, Crin Antonescu, candidatul comun al coaliției, ar putea deveni primul președinte al României capabil să aducă un plus de liniște și echilibru între Parlament, Guvern, justiție și toate forțele democratice din țară.
Întrebat despre șansele lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale, în raport cu Nicușor Dan, senatorul PNL a spus:
”Crin Antonescu ar putea să fie, dacă va ieşi, primul preşedinte în România care poate să aducă un pic de linişte, de echilibru între Parlament, Guvern, justiţie, toate forţele democratice din România. Pentru că îl ştiu foarte bine, este un tip care ştie să aducă prin diplomaţie lucrurile de aşa natură încât să nu fie un continuu conflict”.
”Trebuie să recunoaştem că de la Iliescu încoace au fost conflicte între organismele care, din punct de vedere constituţional, au condus ţara”, a adăugat el.
Iar potrivit lui Virgil Guran, Crin Antonescu poate aduce acest echilibru.
”E adevărat că există un val împotriva forţelor democratice, împotriva forţelor partidelor care sunt mai vechi în România. Eu respect opţiunea oamenilor, dar cred că trebuie să avem un echilibru şi să nu mergem (…) pe un extremism.
Pentru că în cazul în care se întâmplă altceva, o să ajungem la concluzia într-un an, maxim doi, că lucrurile nu merg spre ceea ce trebuie şi că ceea ce a fost vechi, cu greşeli, cu bune, trebuie corectat şi să mergem înainte”, a declarat senatorul PNL la Prima TV.
Cum decurge zi din viața lui Crin Antonescu
Crin Antonescu a povestit într-un interviu radiofonic, în cadrul unei întrebări venite din partea unui ascultător, cum își petrecea o zi obișnuită în ultimii zece ani, perioadă în care s-a abținut de la activitatea politică. El a explicat că se trezea aproximativ la ora 6 dimineața, iar prima parte a zilei o petrecea însoțindu-și fiica minoră până la școală sau la stația de tramvai.
Pe parcursul zilei, își dedica timpul citind și scriind, concentrându-se pe gândurile sale și pe întâlnirile cu diverse persoane. Seara, își rezervă momente pentru a petrece timp cu familia, care se aduna împreună.
De asemenea, Antonescu a menționat că după 55 de ani nu a mai avut un loc de muncă stabil și că era liber de orice obligații profesionale. Totuși, el a subliniat că acest aspect nu ar trebui să influențeze alegătorii să-l susțină în alegeri. Dacă cineva considera că activitatea profesională a unui candidat reprezenta un criteriu esențial, fie în sectorul public, fie în cel privat, Antonescu înțelegea că acei alegători ar putea să nu-l sprijine, fiind liberi să analizeze și să aleagă pe alți candidați pe baza acestui criteriu.
Deși nu a fost o perioadă ușoară, aceasta a fost una benefică pentru el, oferindu-i oportunitatea de a se concentra pe lucruri care îl pasionau și care îi stârneau interesul. În acești ani, deși a redactat o carte despre România, nu a ales să o publice și nu a resimțit dorința de a scrie articole sau de a se implica în dezbaterile politice ale acelei perioade. Mai multe puteți citi aici.