Ce scapa de portarei

Experienta de pana acum arata ca o societate comerciala care nu si-a achitat creditele luate de la banci este executata silit (prin scoaterea la licitatie a activelor) sau dosarul sau este preluat de actuala Autoritate de Valorificare a Activelor Bancare (AVAB). Persoanele fizice care au datorii la banci sau la fisc sunt in pericol de a fi calcate de executorii judecatoresti, asa-numitii portarei. In legislatia romaneasca exista insa o serie de bunuri de care nu se poate atinge nici un portarel,

Experienta de pana acum arata ca o societate comerciala care nu si-a achitat creditele luate de la banci este executata silit (prin scoaterea la licitatie a activelor) sau dosarul sau este preluat de actuala Autoritate de Valorificare a Activelor Bancare (AVAB). Persoanele fizice care au datorii la banci sau la fisc sunt in pericol de a fi calcate de executorii judecatoresti, asa-numitii portarei. In legislatia romaneasca exista insa o serie de bunuri de care nu se poate atinge nici un portarel, indiferent de nivelul datoriei. Codul de procedura civila spune de exemplu ca de bunurile personale (hainele, sapunul, periuta de dinti) sau cele casnice (oale, cratite) nu se poate atinge nici „mama portareilor”. Ferite de executarea silita sunt si obiectele de cult religios.
O icoana scumpa, cumparata la vremea ei, poate fi chiar o buna investitie. Daca ne gandim ca un astfel de obiect de cult poate ajunge la cateva mii de dolari, atunci putem ajunge la concluzia ca o icoana sau o cruciulita este o investitie buna pentru zile negre. De asemenea, agricultorii, oricate datorii ar avea, pot pastra, daca nu sunt gajate, animalele de munca, furajele si semintele pentru cultura.
Desigur, dumneavoastra care cititi aceste randuri este mai bine sa nu ajungeti niciodata sa va aflati intr-o situatie de acest tip.