Culisele economiei

Obtinerea de profit pentru actionari si salarii, si alte recompense pentru angajati. Acestea sunt cele mai importante lucruri de care un manager trebuie sa se ocupe pentru ca firma pe care o conduce sa supravietuiasca intr-un mediu din ce in ce mai ostil. In strainatate, recompensarea angajatilor cu actiuni este garantia ca acestia vor munci mai bine pentru companie. In Romania, lucrurile nu stau chiar asa. Legea prevede ca angajati de la firmele care inca mai apartin statului pot sa cumpere, la preturi foarte mici, actiuni. Din pacate, ei nu vor beneficia niciodata din plin de statul de actionar. De ce? Veti vedea la Culisele economiei.

Fabrica de bani

Companiile care apeleaza la firmele de resurse umane sunt, de regula, cele care nu au departamente proprii in domeniu. Ceea ce nu este foarte cunoscut in lumea afacerilor este ca aceste firme nu ofera doar servicii de recrutare, ci si consultanta. In Romania, sunt cateva sute de firme in domeniul resurselor umane, dar pe piata ar mai fi loc. Iar daca ne uitam la costurile relativ mici pe care le au companiile din domeniu, putem sa observam o afacere cu potential.

Trenduri

In business, cravata este un element de comunicare si reflecta personalitatea partenerului de afaceri. Ea este si un simbol al statutului social. Care sunt cele mai noi tendinte in domeniu si ce preturi au cele mai interesante cravate, vom afla la trenduri.