Folosit mai ales de persoanele care au arsuri la stomac, acest ingredient pe care obișnuiam să-l punem la prăjituri, a devenit un aliat de nădejde când vine vorba de curățenia casei sau pentru îngrijirea pielii. Bicarbonatul de sodiu este considerat un remediu pentru a ameliora anumite dureri sau afecțiuni ale pielii, potrivit Firstforwomen.

Bicarbonatul de sodiu are, de fapt, o mulțime de alte utilizări, inclusiv în eliminarea mirosurilor, ca agent de albire a dinților, la înmuierea hainelor înainte de spălat și ca produs de desfundare a chiuvetelor. Folosit pe post de medicament, bicarbonatul de sodiu este un remediu eficient pentru persoanele care suferă de reflux gastroesofagian.

Oferă strălucire pielii

În această perioadă a anului, căldura din interior lasă pielea cu aspect tern și descuamat. Amestecați două linguri de bicarbonat de sodiu cu două linguri de apa până se formează o pastă. Masați pasta pe pielea umedă, cu mișcări circulare, timp de un minut, apoi clătiți cu apă călduță. Repetați de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate. Pudra ușor abrazivă îndepărtează celulele moarte ale pielii, făcând un ten luminos și neted.

Poate fi folosit ca demachiant

Există și o altă utilizare pentru acest produs, pe care influencerii o laudă tot mai des: bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca demachiant și ca exfoliant. Deși poate părea ciudat ca bicarbonatul, despre care știm că poate curăța petele de mucegai din baie sau rugina de pe vasele de inox, să fie folosit ca demachiant, se pare că există și alte beneficii ,dacă îl aplicăm pe față. În plus, bicarbonatul de sodiu este o opțiune mult mai accesibilă decât multe produse cosmetice din comerț, iar influencerii susțin că funcționează la fel de bine.

Ajută la oprirea răspândirii ciupercilor la unghii

Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de utilizări pentru frumusețe: ca șampon pentru păr uscat, dar și ca un produs de curățare a unghiilor. Deși nu va ucide nedoritele ciuperci ale unghiilor de la picioare, bicarbonatul de sodiu ajută la oprirea răspândirii lor. Acest lucru se datorează faptului că bicarbonatul de sodiu este alcalin și neutralizează compușii acizi.

Exfoliază pielea și desfundă porii

Cea mai mare tendință în acest moment este folosirea acestuia ca o modalitate de a curăța și a exfolia pielea.

Experții spun că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru acnee și ajută la exfolierea pielii, făcând-o mai fină și mai vibrantă. Potrivit Healthy And Natural World, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca un demachiant zilnic, ca mască de față și ca exfoliant. În plus, poate desfunda porii, îndepărtând murdăria și sebumul. De asemenea, poate preveni acneea. Există și potențialele efecte negative ale utilizării bicarbonatului pe post de demachiant.

Studii ale Dermatology, International Journal of Cosmetic Science și Acta Dermato-venereologica arată că bicarbonatul de sodiu (care este alcalin sau bazic) poate perturba „mantaua acidă” a pielii. „Mantaua acidă” este o peliculă subțire de pe suprafața pielii, compusă din lipide provenite din glandele sebacee amestecate cu aminoacizi din transpirație.

Previne formarea bășicilor în urma arsurilor

Dacă v-ați ars când ați pus mâna pe tava abia scoasă din cuptor, amestecați imediat o linguriță de bicarbonat de sodiu cu apă pentru a face o pastă, apoi aplicați-o pe pielea arsă și lăsați-o să se usuce. Proprietățile alcaline ale bicarbonatului de sodiu vor echilibra nivelul pH-ului pielii pentru a reduce formarea bășicilor. Nu faceți asta dacă aveți o arsură gravă!