Așadar, persoanele care practică această terapie spun că borșul are beneficii multiple pentru sănătate, fiind un produs natural și foarte bogat în enzime.
Mai mulți nutriționiști recomandă cura cu borş
În acest context, mai mulți nutriţionişti recomandă cura cu borş pentru revigorarea întregului organism. Potrivit acestora, putem consuma câte o cană cu borş cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale, timp de 20 de zile. Mai apoi, cura se poate repeta după o pauză de șapte zile.
Acest lucru ne-ar ajuta să rămânem în formă. În cazul în care avem probleme probleme cu ficatul sau cu bila, putem bea câte o cană cu borș cu 15 minute înainte de masă. Potrivit nutriționiștilor, terapia devine și mai eficientă dacă adăugăm o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin în cana cu borș.
Amintim că există mai multe tradiţii legate de virtuţile purificatoare şi energizante ale acestei băuturi. De exemplu, în regiunea Bucovina, înainte de intrarea în post şi înainte de mesele de sărbători, toate vasele şi tacâmurile erau clătite în borş şi apoi erau binecuvântate cu semnul crucii, ca să fie „spălate toate relele”.
În credinţa populară, borșul îi scapă pe copii de deochi şi le redă pofta de mâncare. Mai mult, borșul poate fi util și în cazul persoanelor mahmure. Aparent, borșul elimină aproape toate simptomele intoxicaţiei cu alcool.
Borşul este o soluţie excelentă pentru a pierde câteva kilograme
Borşul este o soluţie excelentă pentru a pierde câteva kilograme, dar şi pentru detoxifierea organismului. Ingredientele folosite la prepararea borşului conţin vitamine, minerale, acizi şi fermenţi. Aceste substanțe stimulează digestia, favorizează eliminarea toxinelor din organism şi scăderea în greutate, redându-i organismului energia de care are nevoie.
Mai mult decât atât, borşul de casă este foarte sărac în calorii, dar are o cantitate generoasă de calciu, ceea ce înseamnă că poţi slăbi rapid şi fără prea mare efort.
Din tărâţele de grâu, borşul absoarbe fibre, proteine, magneziu, potasiu şi proteine, care îţi curăţă organismul de substanţele nocive şi în acelaşi timp te ajută să pierzi câţiva centimetri în talie.
Drojdia care contribuie la fermentarea tărâţelor este şi ea benefică pentru silueta ta. Conţine enzime care descompun rapid mâncarea consumată şi îţi previn acumularea de grăsimi pe vasele de sânge.