O banană pe zi este suficientă pentru asigurarea rezervelor necesare de energie. Acest fruct exotic extrem de popular energizează organismul, având o serie întreagă de efecte benefice asupra sănătății.

Dar, dacă aveți probleme cu somnul, consumul unei banane, înainte de culcare, poate aduce rezultate neașteptate, potrivit Wellness.

Nopțile nedormite au consecințe, în timp, asupra productivității și sănătății. Și primul lucru la care oamenii apelează când au probleme cu somnul sunt somniferele. Alții renunță la obiceiuri care se spune că pot provoca insomnia, cum ar fi consumul băuturilor energizante.

Magneziul ajută la tratarea insomniei și a altor tulburări legate de somn

Bananele sunt bogate în potasiu, un mineral de care corpul are nevoie pentru funcții diferite, inclusiv pentru un somn odihnitor. Potasiul acționează ca un relaxant natural al mușchilor, ajutându-ne să dormim mai repede.

Nu în ultimul rând, bananele sunt bogate în magneziu, un mineral esențial care acționează ca un sedativ natural. Mai multe studii au descoperit că magneziul ajută la tratarea insomniei și a altor tulburări legate de somn.

Conțin triptofan, care crește melatonina, hormonul somnului

Aceste fructe foarte populare sunt și o sursă naturală de triptofan, un aminoacid cunoscut pentru efectele sale sedative.  Acesta se găsește în carnea de curcan, dar și în banane. Triptofanul ajută la creșterea melatoninei, un hormon esențial în ciclul somn-veghe. Melatonina este, de asemenea, un supliment comun pentru cei lipsiți de somn.

Cel mai important lucru, demn de reținut, este că acest fruct care conține amidon este blând cu stomacul, făcându-l alegerea perfectă înainte de culcare.

Ce alte alimente ne ajută să adormim

De aceea, dacă aveți probleme legate cu somnul și nu vreți să luați somnifere, puteți mânca o banană cu aproximativ o oră înainte de culcare.

Există și alte alimente care, susțin experții, ne pot ajuta să dormim mai bine. Acestea sunt ovăzul, ananasul, portocalele,  kiwi, nucile și semințele și iaurtul cu conținut scăzut de zahăr

Asigurați-vă, însă, că evitați orice produs care conține cantități mari de cofeină sau zaharuri adăugate. Acestea pot inhiba somnul.

Reduc retenția de apă și balonarea

Se spune că bananele pot ajuta și la reducerea balonării. Prin atenuarea inflamației, fibrele solubile, prebiotice, ale fructelor, pot ajuta la ameliorarea constipației, considerată responsabilă de balonare. Nivelurile ridicate de potasiu ale unei banane ajută rinichii să elimine excesul de apă și sare din organism, încurajând un efect diuretic care reduce retenția de apă și balonarea.