Ce se întâmplă dacă mâncăm zilnic avocado? Are beneficii uluitoare

avocado

SURSA FOTO: Dreamstime

Beneficii avocado. Ce se întâmplă în organism dacă mâncăm zilnic avocado. Profilul nutrițional al acestui fruct, cum ar fi conținutul ridicat de magneziu și potasiu, este benefic pentru persoanele care încearcă să gestioneze sau să prevină diabetul de tip 2.

Beneficii avocado. Lipsa zahărului și prezența grăsimilor nesaturate sănătoase sunt avantaje suplimentare ale fructului. Deoarece este atât de versatil, dieteticienii recomandă adesea avocado pentru prevenirea și gestionarea diabetului.

Avocado protejează împotriva bolilor

Studiile efectuate în ultimii ani arată ca avocado protejează împotriva cancerului, bolilor de inimă, artritei și cataractei. Sărac în colesterol și sodiu, avocado ajută la controlul greutății, fiind o sursă importantă de antioxidanți, proteine și fibre. De asemenea, se laudă cu o cantitate potrivită de fibre, potasiu, magneziu, vitamine B (cum ar fi acidul folic), vitamina E și carotenoide, potrivit Veryhealth.

Avocado este un aliment indispensabil, care câștigă o tot mai mare popularitate. Acest fruct oferă 20 de nutrienți esențiali, inclusiv fibre, vitamine, potasiu și altele. Conținutul său ridicat de calorii și grăsimi vă poate face să vă întrebați dacă este atât de sănătos, dacă este consumat în mod regulat. Iată ce spun experții în nutriție.

SURSA FOTO: Dreamstime

Avocado este plin de grăsimi mononesaturate, fibre, vitamine C, E, K și B-6

Dacă ați fost diagnosticat cu diabet sau încercați să reduceți riscul apariției bolii, ceea ce mâncați va juca un rol-cheie în obiectivele de sănătate. Puteți face modificări ale dietei și ale stilului de viață pentru a reduce riscul de complicații ale diabetului. Dacă sunteți expus riscului de diabet de tip 2, aceste modificări de dietă pot ajuta la prevenirea bolii.

Respectarea unei diete „prietenoase cu diabetul” este una dintre primele recomandări pe care le va face medicul, indiferent dacă ați fost diagnosticat cu diabet sau sunteți în pericol. În timp ce mulți oameni se gândesc la reducerea consumului de carbohidrați sau zahăr, adăugarea anumitor alimente poate atenua și riscul.

Un astfel de aliment este avocado. Avocado este plin de grăsimi mononesaturate, fibre, vitamine C, E, K și B-6 și nutrienți precum riboflavina, niacină, acid folic, acid pantotenic, magneziu și potasiu. De asemenea, sunt o sursă excelentă de luteină, beta-caroten și acizi grași omega-3.

„Nu există niciun aliment care să protejeze în mod magic corpul de declanșarea diabetului”, a declarat Mary Ellen Phipps, autoarea cărții The Easy Diabetes Cookbook.

Cercetările au descoperit că un consum constant al unor alimente poate ajuta la promovarea nivelurilor sănătoase de zahăr din sânge. Iată de ce avocado este o opțiune bună pentru o dietă prietenoasă cu diabetul.

Controlul zahărului din sânge

Spre deosebire de majoritatea fructelor, avocado are un conținut scăzut de zahăr; o cană furnizează mai puțin de 1 gram de zahăr. Avocado conține grăsimi și fibre sănătoase, ambele fiind legate de un control mai bun al glicemiei.

Cercetările sugerează că avocado ar putea ajuta la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Un studiu a constatat că avocado a fost asociat cu o scădere a glicemiei și a insulinei și cu rate mai scăzute ale diabetului zaharat de tip 2. Un alt studiu a găsit o asociere între consumul de avocado și un management mai bun al glucozei și insulinei, în special pentru persoanele cu diabet de tip 2.

Reduce riscul de boli de inimă

Pentru a reduce riscul bolilor de inimă, este vital să adoptați o dietă bogată în potasiu, magneziu, fibre, folați, grăsimi mononesaturate, polifenoli și antioxidanți. Fiecare dintre acești nutrienți sănătoși se găsește într-un avocado copt.

Un studiu din 2022 din ”Jurnalul Asociației Americane a Inimii” a constatat că avocado este asociat cu o scădere cu 16-22% a riscului de boli cardiovasculare și boli coronariene. Cercetătorii au observat că schimbarea unei jumătăți de porție de unt, margarină, ou, brânză, iaurt sau carne procesată cu aceeași cantitate de avocado scade semnificativ riscul acestor afecțiuni.

Ajută funcția creierului

Dacă doriți să preveniți declinul cognitiv și să îmbunătățiți sănătatea creierului, consumul zilnic de avocado poate ajuta. Potrivit unui studiu din ”Jurnalul Internațional de Psihologie”, avocado conține luteină, un compus care traversează bariera hematoencefalică. Compusul poate îmbunătăți funcția cognitivă. Luteina este un carotenoid sau pigment vegetal, care reprezintă 66-77% din concentrația totală de carotenoizi din creierul uman. Acesta conferă proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii care ajută la protejarea creierului.