Este informația cea mai importantă a zilei. Ce se întâmplă dacă se combină vaccinul anti-COVID-19 cu cel antigripal. Anunțul a venit de la OMS. Aceștia au explicat că eficacitatea serului administrat împotriva temutului virus nu scade dacă este administrat în același timp cu cel antigripal.

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a explicat că oamenii pot fi vaccinați împotriva COVID-19 și a gripei sezoniere în același timp. Acest demers nu compromite eficacitatea vaccinurilor, a comentat joi, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit Reuters.

„Oricine poate primi ambele vaccinuri în același timp, nu există o scădere a eficacității niciunuia dintre cele două vaccinuri atunci când sunt administrate împreună”, a declarat Siddhartha Datta. El este consilier regional al OMS Europa pentru vaccinuri și a făcut această remarcă în cadrul unei conferințe de presă.

Efectele administrării vaccinului antigripal. Anunțul venit de la OMS

Potrivit unor date recente, vaccinul antigripal poate diminua și cu 30% riscul unui atac de cord. Această informație a fost furnizată de medicii Megan Berman și Richard Rupp într-un articol de pe site-ul Galvnews.

În plus, vaccinul antigripal pentru vârstnici reduce cu 90% spitalizările provocate de atacurile de cord.  Vaccinul poate fi chiar mai bun decât măsurile preventive cunoscute, cum ar fi medicamentele pentru scăderea colesterolului. Și chiar mai eficient cu 36% față de medicamentele pentru tensiunea arterială. Vaccinul antigripal este și mai benefic în cazul adulțior în vârstă.

Vaccinul antigripal conceput pentru vârstnici reduce cu 90 la sută spitalizările provocate de atacuri de cord și accident vascular cerebral. Medicii au indicat că dacă doriți să vă reduceți șansele de a face un atac de cord sau un accident vascular cerebral, dormiți mult, faceți exerciții fizice, mâncați echilibrat, nu mai fumați și nu evitați vaccinul anual antigripal, recomandă cei doi medici.

Virusul gripal face ravagii pe glob

Totodată, în vară, compania medicală Moderna a anunțat de ceva vreme că vrea să folosească tehnologia ARN pentru un nou vaccin antigripal. Această boală produce în continuare sute de mii de decese anual.  Moderna a anunțat în luna iulie că a început studiile clinice pentru testarea unui vaccin antigripal bazat pe tehnologia ARN. Potrivit primelor informații, vaccinul testat de Moderna se adresează subtipurilor gripei A, denumite H1N1 şi H3N2, precum şi celor ale gripei B, liniile virale Yamagata şi Victoria,

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este în continuare îngrijorată de virsul gripal, chiar și în pandemia de coronavirus. În continuare, gripa este responsabilă pentru vreo 3 milioane – 5 milioane de îmbolnăviri grave în fiecare an.