Indiferent că o mănânci proaspătă sau fiartă, beneficiile nutritive ale cepei verzi rămân intacte.
Majoritatea oamenilor mănâncă ceapă verde deoarece are un gust dulce, însă puține persoane știu că ceapa verde reglează glicemia, fiind recomandată persoanelor diabetice. De asemenea, reglează activitatea renală.
În plus, adolescenții care au afecțiuni dermatologice ar trebui să mănânce ceapă verde, deoarece cantitatea mare de sulf din ea detoxifică organismul. Pe scurt, ceapa verde este un aliment minune, ce trebuie să fie mereu prezent în bucătăria ta.
Mănâncă des ceapă verde: calmează rapid tusea seacă
De asemenea, ceapa verde calmează tusea seacă şi desfundă căile respiratorii. În plus, dacă ai probleme cu somnul, ar trebui să știi că ceapa verde este un somnifer natural.
Totodată, stările de nervozitate pot fi calmate ușor cu ceapa verde: doar taie puțină ceapă verde și inhalează profund mirosul ei.
De altfel, doamnele și domnișoarele trebuie să știe că ceapa verde este un detoxifiant natural, ce curăță rapid organismul uman de toxine. Îți recomandăm să mănânci ceapa verde când ești la dietă de detoxifiere, pe lângă sucurile de detoxifere pe care lei bei.
Beneficiile neștiute ale cepei verzi: E sănătate curată
– ceapa verde întăreşte sistemul imunitar: ceapa verde conține vitamina A, vitamina E și vitamina C, plus quercetină și zeaxanthină, antioxidanți ce cresc rezistenţa organismului uman.
– ceapa verde este un produs alimentar antiinflamator: Quercetina, un antioxidant puternic din ceapa verde, are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice asupra organismului uman. Datorită ei ceapa verde este un medicament natural, ce ne ajută să combatem eficient orice gripă sau răceală.
– ceapa verde tratează afecţiunile dermatologice: Așa cum am scris anterior, adolescenții ar trebui să mănânce des ceapă verde, deoarece acneea poate fi tratată rapid cu ea. Nutriţioniştii ne sfătuiesc să mâncăm ceapa verde cu mărar şi ţelină, măcar o dată pe zi, timp de 15 zile, pentru a reduce treptat acneea.
De asemenea, te sfătuim să mănânci și lobodă, urzici și ștevie, alături de alte produse alimentare perfecte pentru zilele de post, ce stimulează sistemul imunitar și NU îngrașă deloc. Toate informațiile necesare le găsești aici, aici, aici și aici. Spor la citit!