Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm aceste fructe. Trebuie să le evitați

fructe

SURSA FOTO: Dreamstime

Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm aceste fructe. De ce trebuie să le evitați. Dacă nu știați, anumite fructe contribuie la probleme digestive. Specialiștii explică de ce.

În culori vibrante, cu parfumuri și arome care încântă papilele gustative, fructele sunt considerate, pe bună dreptate, o componentă vitală a unei diete echilibrate, oferind vitamine esențiale, minerale și fibre alimentare. Deși aceste minuni pline de nutrienți oferă numeroase beneficii pentru sănătate, este important să știm că anumite fructe sunt asociate cu balonarea și, uneori, contribuie la grăsimea abdominală.

De aceea, dieteticienii recomandă să fie consumate cu moderație, scrie SheFinds.

Ce se întâmplă în corpul nostru dacă mâncăm aceste fructe. Nu am fi bănuit

Medicul Tez Pratap Singh a dezvăluit că merele, pepenii și mango sunt fructele pe care ar trebui să încercați să le consumați în porții mai mici. Una dintre cele mai eficiente metode de a reduce balonarea este consumul de fructe cu un conținut mare de apă, care să ajute digestia. Se pare, însă, că nu toate fructele despre care credeam că ajută digestia pot combate balonarea. Explicația este simplă: de exemplu, merele nu sunt recomandate celor cu sisteme digestive sensibile deoarece conțin pectină.

Merele conțin pectină, greu de digerat

Apreciate pentru textura crocantă și dulceața naturală, merele sunt o alegere foarte populară. Bogate în fibre alimentare, vitamine și antioxidanți, merele oferă o serie de beneficii pentru sănătate.

Cu toate acestea, conținutul ridicat de fibre, în special sub formă de fructani, poate duce la balonare la unele persoane, în special la cele cu sisteme digestive sensibile.

„Merele conțin un tip de fibră cunoscut sub numele de pectină, care poate fi dificil de digerat pentru unele persoane, ceea ce duce la gaze și balonare. În plus, conținutul de fructoză din mere, în special din sucul de mere sau din merele uscate, poate contribui la balonare la persoanele sensibile la fructoză”, afirmă Singh.

Pepenii pot duce la balonare

Pepenii, cu conținutul ridicat de apă și gustul răcoritor, sunt favoriții verii. Bogați în vitamine și minerale, pepenii sunt o bombă de sănătate. Cu toate acestea, conținutul ridicat de apă, deși ajută la hidratare, poate duce adesea la balonare din cauza volumului crescut de lichid din sistemul digestiv.

„Pepenii sunt bogați în fructoză și sorbitol, care pot fermenta în intestin și pot provoca gaze, ceea ce duce la balonare. Mai mult, consumul excesiv de pepene verde, într-o perioadă scurtă, poate duce la un aflux brusc de zaharuri, contribuind din plin la grăsimea abdominală în pe termen lung”, spune Singh.

Mango, aport excesiv de calorii

Renumit pentru dulceața tropicală și aroma vibrantă, mango este un deliciu tropical încărcat cu vitamine, minerale și antioxidanți. Deși oferă o mulțime de beneficii nutriționale, trebuie spus că conținutul lor ridicat de fibre și fructoză ar putea contribui la balonare, în special la cei cu sisteme digestive sensibile.

În ceea ce privește grăsimea abdominală, mango nu este direct responsabil. În schimb, putem să ne facem griji cu privire la aportul excesiv de calorii deoarece mango conține zaharuri naturale.

„Zaharurile naturale și fibrele din mango pot fermenta în tractul digestiv, ducând la eliberarea de gaze și la balonare. În unele cazuri, consumul în exces de mango ar putea contribui la aportul de calorii, ducând la creșterea în greutate și la grăsime abdominală”, spune Singh.