Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci doar o dată pe zi, timp de 30 de zile
Ați mai auzit de „postul intermitent”? Este un model de alimentație în care indivizii alternează mâncatul între perioadele de mâncare și perioadele de post. Există mai metode diferite de „post intermitent”, dar cele mai comune implică postul pentru un număr stabilit de ore pe zi sau postul regulat pentru o zi întreagă sau mai multe zile la rând.
Ideea de bază a postului intermitent constă în reducerea consumului de calorii, ceea ce duce la scăderea greutății și a grăsimii corporale. A devenit o modalitate simplă de alimentație pe care mulți o apreciază, scrie Boxrox.
Beneficiile acestei metode de alimentație:
Scăderea în greutate: postul intermitent poate ajuta persoanele să slăbească prin reducerea numărului de calorii pe care le consumă. Limitând orele în care se poate mânca, se consumă, în mod natural, mai puține calorii.
Sensibilitate îmbunătățită la insulină: postul intermitent poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină, esențială pentru menținerea nivelului sănătos al zahărului din sânge.
Reducerea inflamației: studiile sugerează că postul intermitent poate ajuta la reducerea inflamației din organism.
Îmbunătățirea sănătății inimii: Unele studii au descoperit că poate ajuta la reducerea riscului afecțiunilor cardiace prin scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea nivelului de colesterol și reducerea stresului oxidativ.
Când se utilizează metoda de post intermitent de 24 de ore, se bea doar apă sau alte băuturi fără calorii, cum ar fi ceaiul de plante. Există și variații ale postului intermitent, când se mănâncă un număr redus de calorii, dar specialiștii sugerează că abținerea completă de la calorii rămâne singura modalitate de a vă asigura că beneficiați de toate beneficiile postului intermitent.
Ce este „postul intermitent”
„Metoda 16: 8” este versiunea populară a postului. Aceasta implică consumul de mese și gustări în timpul unei perioade de opt ore, în timp ce vă abțineți de la mâncare timp de 16 ore. De cele mai multe ori, asta înseamnă să săriți peste micul dejun și să nu mâncați nimic după cină. O „fereastră” tipică de mâncare în metoda 16: 8 este în fiecare zi, de la ora 12:00 la ora 20:00.
„Metoda 5:2” implică consumul a doar 500-600 de calorii timp de două zile săptămânal, urmând un model similar în celelalte cinci zile. „Dieta războinicului” – această versiune a postului intermitent implică consumul de cantități mici de fructe și legume pe tot parcursul zilei și o masă bogată seara, în timpul unei ferestre de patru ore.
Ce se întâmplă în organism dacă mâncați o dată pe zi timp de o lună
Dieta cu o masă pe zi este denumită și metoda 23:1, în care nu se mănâncă nimic timp de 23 de ore. Primul mit care se spulberă atunci când mâncați o singură dată pe zi, timp de 30 de zile, este referitor la un metabolism mai lent. Metabolismul nu va încetini dacă mâncați mai rar, așa cum cred unii.
Există diverse cercetări făcute special pentru a arăta că a mânca mai puțin nu are niciun impact asupra pierderii în greutate, dacă consumați 6 mese pe zi sau 3 mese pe zi. Consumul unei singure mese o dată pe zi poate ajuta să consumați mai puține calorii, menținând un deficit caloric necesar scăderii în greutate.