O băutură pe bază de ghimbir se face din rădăcină proaspătă de ghimbir și poate fi o bombă de energie. Ghimbirul este o plantă erbacee, folosită de mii de ani în medicina tradițională, și care nu ar trebui să lipsească din nicio casă.

Indiferent dacă este folosit la prepararea unor feluri de mâncare sau a unei limonade, ghimbirul oferă un gust aparte și ajută organismul să ardă grăsimile.

Îmbunătățește sistemul imunitar

Ghimbirul conține proprietăți de stimulare a sistemului imunitar, care pot menține corpul puternic și sănătos. O băutură pe bază de ghimbir, în fiecare dimineață, va da sistemului imunitar stimularea de care are nevoie pentru a lupta împotriva germenilor și a virușilor.

Inflamația poate duce la diferite afecțiuni cronice de sănătate, dar ghimbirul conține compuși anti-inflamatori care pot ajuta la reducerea umflăturilor, durerilor articulare și a durerilor musculare. Beți o băutură cu ghimbir în fiecare dimineață pentru a ajuta corpul să fie în cea mai bună formă.

Ajută la digestie

Doriți să vă îmbunătățiți sănătatea intestinală? Ghimbirul a fost folosit de secole pentru a ajuta digestia și a calma problemele de stomac.

Cu o băutură cu ghimbir puteți porni sistemul digestiv, puteți reduce balonarea și gazele și vă veți simți mai bine. Ghimbirul stimulează saliva, bila și secrețiile gastrice, care concurează la receptorii serotoninei 5-HT3, și de aceea ghimbirul natural ajută în combaterea senzației de greață.

Energizează corpul și mintea

Te simți obosit dimineața? Ghimbirul poate ajuta! Conține compuși care pot crește nivelul de energie și pot îmbunătăți concentrarea și memoria.

Un shot de ghimbir în fiecare dimineață va ajuta să vă simțiți plini de energie, gata să începeți ziua cu forțe proaspete.

Proprietățile ghimbirului

Ghimbirul conține uleiuri naturale, dintre care cel mai important este gingerolul. Acesta are proprietăți anti-inflamatorii și antioxidante, utile pentru multe zone și funcții ale corpului. Din punct de vedere nutrițional, ghimbirul are o compoziție variată.

Conține:

  • vitamina B3;
  • vitamina B6;
  • fier;
  • potasiu;
  • vitamina C;
  • magneziu;
  • fosfor;
  • zinc;
  • acid folic;
  • riboflavina;
  • niacină

Cercetările legate de efectul ghimbirului asupra bolnavilor de diabet sunt destul de noi, dar se pare ca rezultatele sunt îmbucurătoare. Un studiu din 2015 arată că glicemia celor care îl consumă regulat se păstrează la valori reduse. Ghimbirul este recomandat femeilor însărcinate deoarece ajută la ameliorarea grețurilor provocate de sarcină.

Un gram, un gram și jumătate de ghimbir sunt suficiente pentru a reduce grețurile. În plus, tratează diverse dureri, de la durerile musculare până la crampele menstruale. Ghimbirul poate fi consumat cu încredere chiar și de persoanele vârstnice deoarece ajută și în tratarea durerilor cauzate de artrită.