Ce se întâmplă dacă mănânci ghimbir în fiecare zi?
De aceea este tot mai des folosit sub formă de ceai sau în diverse preparate.
Ghimbirul provine dintr-o plantă cu flori. Planta are o tulpină subterană groasă, noduroasă, numită rizom, care este sursa condimentului. Această legumă rădăcinoasă este originară din pădurile tropicale și subtropicale din Asia de Sud-Est, inclusiv părți din China, India și Japonia, scrie Blackdoctor.
Ghimbirul este folosit peste tot în lume, ca medicament tradițional datorită gingerolului (principalul compus bioactiv din ghimbir) și ca aromă sau condiment pentru băuturi și mâncăruri.
Iată cele zece beneficii uimitoare ale ghimbirului.
Îmbunătățește sănătatea respiratorie
Ghimbirul curăță plămânii și oferă proprietăți antiinflamatorii și antivirale care elimină toxinele din tractul respirator.
Reduce inflamația
Ghimbirul conține compuși antiinflamatori care reduc durerea, inflamația, durerea și umflarea. De exemplu, se știe că ghimbirul ajută în mod semnificativ la durerile articulare și la mișcare, făcând artrita mai puțin dureroasă.
Ameliorează greața
Indiferent dacă aveți greața de dimineață în timpul sarcinii sau dacă treceți prin chimioterapie, ghimbirul va ajuta la ameliorarea stării de greață.
Întărește imunitatea
Încărcat cu antioxidanți, ghimbirul va ajuta la menținerea organismului sănătos și puternic prin combaterea germenilor.
Protejează organismul de boli infecțioase
Proprietățile antibacteriene ale ghimbirului ajută la stoparea creșterii bacteriene și la protejarea organismului de orice boli infecțioase, cum ar fi streptococii, E.coli, răceala și gripa.
Scade/îmbunătățește nivelul colesterolului
Ghimbirul lucrează din greu pentru a elimina nivelul de colesterol LDL (lipoproteine cu densitate joasă) din organism. Acestea sunt considerate colesterolul „rău” care contribuie la acumularea plăcii în artere.
Scade glicemia
Ghimbirul ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, prevenind direct excesul de glucoză în sânge.
Ajută la digestie
Ghimbirul ajută la orice probleme digestive. Încurajează digestia eficientă, ajutând alimentele să fie digerate, reducând constipația, gazele intestinale și balonarea.
Ajută la vindecarea ulcerului
Durerea și disconfortul cauzate de ulcerul stomacal pot fi ameliorate cu ajutorul ghimbirului,
Ameliorează durerile menstruale
Conform studiilor, consumul de pudră de ghimbir ameliorează crampele menstruale.
Proprietățile speciale ale ghimbirului
Ghimbirul conține uleiuri naturale, dintre care cel mai important este gingerolul. Acesta are proprietăți anti-nflamatorii și antioxidante, utile pentru multe zone și funcții ale corpului. Din punct de vedere nutrițional, ghimbirul are o compoziție variată.
Conține:
- vitamina B3
- vitamina B6
- fier
- potasiu
- vitamina C
- magneziu
- fosfor
- zinc
- acid folic
- riboflavina
- niacină
Cercetările legate de efectul ghimbirului asupra bolnavilor de diabet sunt destul de noi, dar se pare ca rezultatele sunt îmbucurătoare. Un studiu din 2015 arată că glicemia celor care îl consumă regulat se păstrează la valori reduse.