Magneziul susține diverse funcții vitale, cum ar fi sistemul cardiovascular

Aproximativ 60% din magneziul din corp se regăsește în oase, iar restul în țesuturile organismului. Doar aproximativ 1% din magneziu se află în sânge. Doza zilnică recomandată pentru bărbați este de 400 mg, în timp ce doza recomandată pentru femei este de 310 mg pe zi.

De obicei, este bine să compensați orice carență de nutrienți cu suplimente, dar nu ar trebui să le luați fără discernământ.

În general, magneziul este un mineral care apare în mod natural în organism și susține diverse funcții vitale, cum ar fi sistemul cardiovascular, regenerarea musculară și producția de energie.

Ca și în cazul altor suplimente alimentare, magneziul poate fi găsit și în alimente și poate fi asimilat prin dietă. Magneziul se găsește mai ales în semințe și produse din cereale. Legumele cu frunze verzi și peștele oferă o cantitate semnificativă de minerale.

„Suplimentele sunt exact ceea ce sugerează numele lor: completează o dietă sănătoasă pentru a vă ajuta să vă simțiți cât mai bine”, afirmă medicul Jessica Sepel pentru revista Glamour.

Magneziul susține procesul de relaxare

„Este ideal pentru menținerea unei bune dispoziții și susținerea sistemului nervos. Adesea, este considerat un aliat puternic în managementul stresului. Stimulează GABA, un neurotransmițător calmant care ajută la reducerea răspunsului la stres al organismului și creează un sentiment de calm și relaxare”, spune ea.

Acesta este motivul pentru care medicii recomandă adesea luarea magneziului înainte de culcare.

Magneziul ajută la îmbunătățirea somnului

Aproape 50% dintre adulții în vârstă suferă de insomnie, cu o mare dificultate de a adormi, cu treziri nocturne și dimineți în care se trezesc lipsiți de energie. Magneziul este cel care pregătește organismul pentru somn prin relaxarea mușchilor.

De asemenea, ajută să vă calmați prin reglarea a doi dintre mesagerii creierului, numiți neurotransmițători, care vă fac să vă simțiți treaz.

Nu în ultimul rând, magneziul poate preveni sindromul picioarelor neliniștite, care contribuie la pierderea somnului.

Se crede ca magneziul face acest lucru prin relaxarea mușchilor, prin scăderea inflamației și stimulând producția de melatonina. Magneziul și melatonina sunt parteneri buni in suplimentele care ajută la o reglare a calității somnului.

magneziu
SURSĂ FOTO: Dreamstime

Sprijină nivelurile bune al tensiunii arteriale

Magneziul este implicat în mai multe procese necesare pentru reglarea sănătoasă a tensiunii arteriale.

De exemplu, promovează eliberarea unei molecule de semnalizare numită oxid nitric.

Oxidul nitric ajută la relaxarea vaselor de sânge. Aceasta este importantă pentru menținerea nivelurilor sănătoase ale tensiunii arteriale. Studiile arată că administrarea de suplimente de magneziu poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale sistolice și diastolice la persoanele cu tensiune arterială ridicată.

Poate ameliora durerile de cap

Magneziul este necesar pentru funcționarea corectă a sistemului nervos și, de asemenea, ajută la reglarea inflamației și la îmbunătățirea fluxului sanguin în creier.

Persoanele care se confruntă cu dureri de cap frecvente, cum ar fi migrenele, tind să aibă niveluri mai scăzute de magneziu în sânge. De fapt, deficitul de magneziu este considerat un factor de risc pentru migrene.