Ce se întâmplă dacă mănânci un avocado în fiecare zi, timp de o săptămână. Până acum știam că „un măr pe zi ține doctorul departe”. Potrivit unor cercetări recente, s-a dovedit că un alt fruct, adesea confundat cu o legumă, îmbunătățește calitatea generală a dietei.
Un avocado pe zi îmbunătățește calitatea generală a dietei
Noua cercetare publicată în revista Current Developments in Nutrition a constatat că consumul unui avocado pe zi, timp de 26 de săptămâni, a crescut calitatea generală a participanților la Ghidurile dietetice pentru americani.
Eșantionul a inclus 1.008 participanți (72% femei) cu o vârstă medie de 50 de ani. Participanții aveau un aport scăzut de avocado înainte de studiu, consumând mai puțin de un avocado în fiecare lună, potrivit Mindbodygreen. Pentru experiment, grupul a fost împărțit în două – un grup și-a limitat consumul de avocado, iar celălalt s-a angajat să mănânce câte un avocado în fiecare zi.
Pentru a măsura calitatea generală a dietei, cercetătorii au evaluat cât de îndeaproape au urmat participanții Ghidurile dietetice pentru americani, care au inclus prioritizarea alimentelor și băuturilor bogate în nutrienți; menținerea în limitele calorice; limitarea alimentelor și băuturilor cu conținut ridicat de zaharuri adăugate, grăsimi saturate și sodiu; și limitarea băuturilor alcoolice.
Analizând modul în care dieta grupului de avocado s-a îmbunătățit, cercetătorii au observat un aport mai mare de legume și un aport mai favorabil de acizi grași, ceea ce înseamnă că au consumat mai multe grăsimi nesaturate decât grăsimi saturate.
Schimbări pozitive la capitolul sodiu, cereale rafinate și zaharuri adăugate
Grupul care a mâncat a experimentat schimbări pozitive la capitolul sodiu, cereale rafinate și zaharuri adăugate. Cu toate acestea, grupul a arătat o oarecare deplasare a proteinelor totale (fructe de mare și proteine vegetale) cu avocado. Mesajul, spun experții, nu este că trebuie să mănânci un avocado pe zi și nici că este potrivit pentru toată lumea. Mai degrabă, includerea mai multor alimente întregi în dietă (avocado și altele) este o modalitate de a mânca sănătos, fără a fi obsedat de restricții.
Chiar dacă este plin de grăsimi sănătoase, vitamine și minerale, consumul unei varietăți de legume și fructe este foarte important, în special pentru sănătatea intestinului. Prin urmare, unii experți în sănătate recomandă să încercați să mâncați 30 sau mai multe legume și plante diferite în fiecare săptămână dacă vreți un microbiom intestinal înfloritor și divers.
Menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge
Spre deosebire de majoritatea fructelor, avocado are un conținut scăzut de zahăr; o cană furnizează mai puțin de un gram de zahăr. Conține grăsimi și fibre sănătoase, ambele fiind legate de un control mai bun al glicemiei.
Cercetările sugerează că avocado ar putea ajuta la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Un studiu a constatat că avocado a fost asociat cu o scădere a glicemiei și a insulinei și cu rate mai scăzute ale diabetului zaharat de tip 2. Un alt studiu a găsit o asociere între consumul de avocado și un management mai bun al glucozei și insulinei, în special pentru persoanele cu diabet de tip 2.
5 moduri de a introduce mai mult avocado în alimentație
De la omega-3 până la vitaminele C, E și K, leguma este o bombă nutritivă După cum s-a demonstrat în studiu, adăugarea sa în dietă poate fi o modalitate de a înlocui alte grăsimi, fără a compromite aroma. În plus, există o multitudine de moduri de a le folosi.
Iată cum puteți să o faceți:
- Adaugă avocado în smoothie pentru o textură cremoasă
- Amestecă-l cu ierburi, condimente și ulei de măsline pentru a face un dressing bogat
- Acoperiți ouăle ochiuri sau omleta cu câteva felii de avocado
- Tăiați-l cubulețe și adăugați-l într-o salsa
- Combinați-l cu castraveți tăiați cubulețe, brânză feta și roșii pentru o gustare rapidă