'Încă din luna ianuarie, am derulat corespondenţa oficială cu Ministerul de Finanţe pentru problemele cu care se confruntă operatorii privaţi din turism, pe litoral şi în Delta Dunării, dar şi în restul ţării. Dorim să facem modificări la actualul proiect de Cod fiscal, până la adoptarea acestuia în Parlament. În discuţia noastră de la Ministerul de Finanţe am revenit şi asupra propunerii pe care eu am lansat-o public acum trei ani, pentru legalizarea bacşişului în România. În cursul zilei de mâine, vom depune oficial la Ministerul de Finanţe proiectul tehnic de legalizare a bacşişului, după ce va fi agreat de toate organizaţiile reprezentative din industrie', a spus Corina Martin, preşedintele ALDD.
Delegaţia compusă din reprezentanţi ai ALDD, Asociaţiei Patronale Mamaia, Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc au discutat cu secretarul de stat de la MFP, Dan Manolescu, şi despre despre modificarea Ordonanţei 91/ 2014, care stă la baza controalelor ANAF din ultima perioadă, despre introducerea impozitul forfetar şi legalizarea bacşişului.
'În cursul discuţiilor, destul de fructuoase, s-a convenit de comun acord şi au fost acceptate propunerile noastre, urmând a fi transmise în scris, până la data de 6 aprilie 2015. Propunerile au vizat modificarea Ordonanţei 91/2014, modificări la propunerea de Cod fiscal, modificări cu privire la impozitarea clădirilor cu 50% pe litoral şi în Delta Dunării, impozitul forfetar urmând a fi luat în discuţie cu altă ocazie', a precizat Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia.
AGERPRES