Unu din patru britanici crede, în mod eronat, că, după moartea lor, banii de pensie vor fi înmânați automat rudelor, în timp ce alții cred că guvernul, angajatorul sau sistemul de pensii va beneficia de acești bani, scrie Thisismoney.
Se poate desemna un beneficiar al pensiei, printr-un formular de „exprimare a dorințelor”
Se poate desemna un beneficiar al pensiei, printr-un formular de „exprimare a dorințelor”, dar doar doi din cinci pensionari sunt conștienți de acest lucru, afirmă Serviciul Bani și Pensii (MAPS) din Regatul Unit.
MAPS, care este finanțat de Guvern pentru a oferi ajutor financiar gratuit, îndeamnă oamenii să completeze aceste formulare, sau dacă au făcut-o, să verifice dacă datele sunt actualizate. MAPS avertizează că, deși schemele de pensii vor ține cont de dorințele lor, nu le respectă întotdeauna.
Britanicii care vor să lase pensia moștenire trebuie să facă mai mulți pași importanți, pentru a se asigura astfel că banii lor vor ajunge la persoana potrivită și nu vor exista chichițe de ordin juridic. Cei care au o pensie pentru stagiu complet de cotizare vor avea prioritate atunci când completează un formular de „exprimare a dorinței și de nominalizare” , explică MAPS.
Cei care au o pensie cu contribuție determinată pot desemna persoana care va moșteni banii
Persoanele care au o pensie cu contribuție determinată, pot desemna persoana care urmează să le moștenească banii de pensie, după decesul lor, iar acest lucru va fi luat în considerare.
MAPS adaugă: „În general, este la latitudinea furnizorului sau a administratorilor care se ocupă de pensii cu privire la persoana care urmează să primească acei bani”.
Modul în care funcționează lucrurile nu este întotdeauna în concordanță cu dorințele oamenilor
Unul din experții site-ului Thisismoney a răspuns la întrebarea unei doamne, al cărei soț și-a dorit ca ea să-i moștenească banii de pensie, dar după moartea acestuia, schema de pensii a refuzat să-i respecte dorința.
„Modul în care funcționează lucrurile în practică nu este întotdeauna în concordanță cu dorințele persoanei care a murit. Administratorii se pot confrunta uneori cu o alegere dificilă între diferite persoane care au aceeași pretenție de a primi suma forfetară și uneori chiar vor împărți suma forfetară pentru a face acest lucru”, a scris expertul.
23% dintre britanici cred că pensia lor va ajunge automat la rude
MAPS, care a chestionat 2.500 de pensionari din Regatul Unit, a constatat că 41% dintre ei credeau că aceasta va merge direct la beneficiarul desemnat de ei în cazul decesului.
Aproximativ 23% credeau că pensia lor va ajunge automat la rude, 11% nu știau ce se va întâmpla cu banii, iar 11% cred că guvernul va beneficia de acei bani.
De asemenea, sondajul a indicat că 20% dintre cei chestionați au spus că nu știu pe cine vor desemna în acel formular de „exprimare a dorințelor”, iar 47% știau cui vor lăsa banii de pensie.
Ce trebuie să conțină formularul
În general, formularul cere includerea numelui pensionarului, numărul de asigurare națională și numărul contului de pensie. De asemenea, trebuie să fie inclus numele, adresa, data nașterii și relația cu beneficiarii aleși. În plus, există o opțiune de a selecta procentul din pensie pe care o persoană vrea ca beneficiarul să îl moștenească.
Vârsta pensionării la stat este, în prezent, de 66 de ani, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, dar mulți dintre cei care ies la pensie trebuie să aibă de o parte fonduri suplimentare, având în vedere că banii de pensie nu asigură întotdeauna un trai decent.