Anunț de ultimă oră pentru elevi. Ministrul Educației a spus când se vor redeschide școlile, dar și ce alte modificări vor fi făcute. Este vestea pe care toți o așteptau. Cinci categorii de elevi și profesori care vor continua să facă ore online
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vine cu noi informați pentru elevi. Acesta a anunșat că o decizie finală privind redeschiderea școlilor va fi luată în cursul zilei de marți.
Totodată, el a vorbit și despre cele cinci categorii de elevi și profesori care vor continua să facă ore online chiar și în situația ipotetică în care școlile se vor deschide din 8 februarie. Ministrul spune că deși scenariul hibrid a fost eliminat, orele online vor fi grupate, acolo unde se impune.
Vor fi cinci situații în care elevii vor face cursuri hibrid sau online, a explicat Sorin Cîmpeanu.
„Deși scenariul hibrid fusese eliminat, el va funcționa pentru elevii sau profesorii cu vulnerabilități, care nu vor putea merge fizic în școli”, a precizat ministrul Educației.
Anunț major pentru elevi
Potrivit ministrului, vor exista cinci categorii de profesori și elevi care vor face cursurile tot de acasă și dacă se deschid școlile. Este vorba despre următoarele excepții:
- elevii care au vulnerabilități medicale
- elevii care prezintă simptome de Covid
- elevii care au aparținători în familie cu vulnerabilități
- profesorii cu vulnerabilități medicale
- profesorii care prezintă simptome de Covid
Se schimbă orarul?
În ceea ce privește orarul elevilor, ministrul a precizat că totul trebuie să fie realizat de școală, iar toți elevii trebuie grupați.
”Programul orar trebuie realizat de școală astfel încât elevii să aibă orele online grupate. Acest lucru este valabil doar în ipoteza în care se va decide ca elevii să revină în școli din 8 februarie”, a mai spus Cîmpeanu.
Ministrul Educației a oferit și un exemplu în acest sens pentru a fi mai ușor de înțeles atât pentru părinți, elevi, cât și profesori.
„Concret, profesorul de matematică ce are interdicție de a veni fizic la școală își va ține orele de matematică grupate în aceeași zi a săptămânii, pentru a nu fi puși elevii în situația de a avea ora online de la 8 la 9 și apoi celelalte ore la școală”, a explicat Sorin Cîmpeanu.
De menționat este faptul că în urmă cu câteva zile, ministrul Educației anunța patru situații în care poate funcționa în continuare școala online, elevii care au contraindicații medicale pentru prezență fizică sau au vulnerabilități, elevii cu aparținători în familie care au vulnerabilități medicale certificate ca atare, elevii care prezintă simptome, cu recomandarea Ministerului Sănătății, dar și a Ministerului Educației să rămână acasă, precum și profesorii care prezintă vulnerabilități sau simptome și care vor rămâne acasă și vor face predare-învățare online.