De la utilizarea de holograme și până la utilizarea pe scară largă a mașilor cu pilot automat, analiștii consideră că următoarele două decenii vr aduce o mulțime de surprize.
O provocare enormă a următorilor ani va fi furnizarea de alimente, apă şi energie pentru a permite tuturor să ducă o viaţă decentă, mai ales că populația globului crește constant și este de așteptat să treacă de nouă miliarde de persoane. Potrivit fostului director al CERN, Chris Llewellyn Smith, va fi extrem de dificil să producem energie și să reducem dependenţa de combustibilii fosili, care astăzi asigură circa 80% din necesarul de energie (în ordinea descrescătoare a importanţei, restul vine de la arderea biomasei şi a deşeurilor, hidro, nuclear şi, în cele din urmă, alte surse regenerabile, care, împreună contribuie cu mai puţin de 1%). Reducerea consumului de combustibili fosili este necesară atât pentru a evita schimbări climatice grave şi pentru a evita scumpitrea acestora pe măsură ce se împuținează.
Potrivit Agenţiei Internaţionale a Energiei, consumul va crește cu 35% în următorii 25 de ani. Dacă toate statele își respectă angajamentele de reducere a consumului și de diminuare a utilizării combustibililor fosili, peste două decenii doar 24% din necesarul de energie va fi furnizat astfel. Chris Llewellyn Smith consideră, însă, că în actualul ritm al investițiilor în dezvoltarea şi implementarea unor noi surse de energie, lumea va fi în continuare alimentată de combustibilii fosili în 25 de ani şi nu va fi pregătită să se descurse fără.
Jocurile folosite pentru a rezolva probleme
Numărul celor care alocă timp jocurilor online a crescut în ultimul deceniu și va continua să crească, cred analiștii din domeniu. Potrivit acestora, următorii ani vor aduce o și mai strânsă legătură între jocurile şi lumile virtuale cu realitatea. Există deja jocuri video care le permit oamenilor de știință să-i învețe pe jucători știință adevărată, cum ar fi construirea de proteine pentru a vindeca oamenii de cancer. Dekja doi din trei gameri spun că preferă jocurile care stimulează cooperarea și nu simțul competitiv. Jane McGonigal, director de cercetare & dezvoltare jocuri, citate de guardian.co.uk, consideră că în viitor jocurile vor fi folosite pentru a trata depresia, anxietatea şi tulburările de atenție. Următoarele decenii vor schimba și Internetul iar potrivit analiștilor calculatoarele cuantice vor fi o realitate. Rolul tehnologiilor inclusiv în difuzarea evenimentelor sportive va crește. Rămâne de văzut ce schimbări se vor produce inclusiv în sport pentru a se adapta și dacă vom avea holograme în 2035.
Potrivit profesorului de matematică Frank Kelly de la Universitatea Cambridge, vitorul ne va aduce tot mai multe mașini cu pilot automat. Aceste autovehicule vor fi mai sigure, însă atunci când un accident se va produce, profesorul consideră că va fi la scala unui accident de avion.